2p

Az elmúlt órák legfontosabb eseményei röviden.

 • Egy lengyel helikopter kétszer is megsértette Fehéroroszország légterét, amit légtérfigyelési eszközök adatai is alátámasztanak - közölte a minszki védelmi minisztérium csütörtökön.
   
 • Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadta Halífa Haftart, a Líbiai Nemzeti Hadsereg parancsnokát, a felek megvitatták az észak-afrikai ország és a régió egészének helyzetét - közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a RIA Novosztyi hírügynökséggel csütörtök este.
   
 • Rakétatámadás érte péntek hajnalban Mikolajiv városát. A támadás célpontja egy város szélén lévő infrastrukturális objektum volt.

  Fontos szövetségeseivel tárgyalt Putyin. Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Szergej Iljin
  Fontos szövetségeseivel tárgyalt Putyin. Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Szergej Iljin

   
 • Az ukránok két robbanószerkezetet dobtak egy transzformátorra a határohoz közeli orosz Belaja faluban, emiatt megszakadt öt településen és egy kórházban nincs áram.
   
 • A nemzetközi hatóságok képtelenek megfelelően felügyelni az oroszok által megszállt Zaporizzsja atomerőmű biztonságát. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek csupán négy ellenőre van Európa legnagyobb atomerőművében, és túl sok korlátozást is szabtak az oroszok szabtak számukra.
   
 • Brüsszel figyelmeztette az európai vállalatokat és kormányokat, hogy megtilthatja bizonyos alkatrészek eladását Törökországnak és más országoknak, ahonnan Irán és Oroszország drónokhoz szükséges alkatrészeket szerez be.
   
 • Az EU 2025 márciusáig meghosszabbította az Ukrajnából érkező menekültek tartózkodási jogát a közösségben.
   
 • Putyin a korábbi Wagner-parancsnokkal, Andrej Trosevvel találkozott, hogy megvitassák, hogy használják az ukrajnai háborúban az önkéntes harcoló egységeket.
   
 • Oroszország közlése szerint két ukrán drónt semmisítettek meg Belgorod régió felett.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!