2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hétfő esti háborús összefoglaló.

  • Oroszország megtámadta a Harkivi területen fekvő Vovcsanszk városát, megsebesítettek egy 27 éves nőt.
  • Az orosz olajfinomítók elleni ukrán támadások közel öthavi csúcsra emelik a nyersolaj árát.

Emelkedik az olaj ára
Emelkedik az olaj ára
Fotó: Depositphotos

  • Irán a múlt hónapban Moszkva közelében történt terrortámadás előtt figyelmeztette Oroszországot egy nagyszabású „terrorista akció” lehetőségéről. Három forrás is elmondta a Reutersnek, hogy Irán – amely diplomáciai szövetséges – megosztotta Oroszországgal a közelgő támadásról szóló értesüléseket.
  • Stéphane Séjourné biztonsági kérdésekről, és ezen belül az ukrajnai háborúról szólva pekingi tárgyalásai során elmondta: Franciaországot aggasztja az a lehetőség, hogy Észak-Korea ballisztikus rakétákat szállít Oroszországnak a háborújához.
  • Egy orosz bíróság hétfőn meghosszabbította Alsu Kurmaseva amerikai–orosz újságírónő előzetes letartóztatását, akire munkaadója szerint 15 év börtön vár „hamis információk terjesztésének” vádjával. Kurmaseva 2022-ben egy könyvet szerkesztett „Nemet mondani a háborúra” címmel, amely interjúk és történetek gyűjteménye volt olyan oroszoktól, akik ellenzik Moszkva Ukrajna elleni hadjáratát. Munkaadója „felháborítónak” nevezte bebörtönzését, és azt mondta, hogy „egyszerűen azért zárták be, mert amerikai útlevéllel rendelkezik”.

(MTI, The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!