1p

Az USA magyarországi nagykövete egy arizóniai rendezvényen fejtette ki álláspontját a magyar kormány oroszbarátságáról, és véleményét most sem rejtette véka alá.

Magyarországon minden területen egyre nő az orosz befolyás –  jelentette ki David Pressmann a Sedona Fórum egy panelbeszélgetésén.

Kiemelte, hogy a magyar kormány ahelyett, hogy határozottan elutasítaná az orosz agressziót, Putyin propagandaszövegét ismételgeti a békepártiságról

- írja a hvg.hu tudósításában. 

David Pressman Arizonában beszélt Magyarországról, de a fotó nem ott készült
David Pressman Arizonában beszélt Magyarországról, de a fotó nem ott készült
Fotó: MTI

Szerinte a hivatalos magyar álláspont azt szorgalmazza, hogy az Egyesült Államok, valamint parterei, szövetségesei hagyjanak fel Ukrajna fegyverekkel való ellátásával, az ország támogatásával, mert az majd megállítja Putyint. Hozzátette: a történelem azt mutatja, ennek épp az ellenkezője szokott bekövetkezni.

„Ez nem békejavaslat, hanem a kapitulációra tett javaslat” – foglalta össze a gondolatmenetét.

A McCain Intézet által Arizónában évenként megrendezett Sedona Fórum célja, hogy az Egyesült Államok és a világ vezetői számára biztosítson informális, személyes megbeszéléseket a globális problémák megvitatására.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!