2p

Már egy széles sávot megtisztítottak az ukránok a Dnyipró partján, az esélytelenek nyugalmával, rács mögül próbálkozna Igor Girkin elnökválasztást nyerni. Háborús hírek

  • Miután az előző két G20 csúcstalálkozón nem vett részt, Vlagyimir Putyin részt vesz a jövő héten Újdelhi szervezésében jövő hét szerdán tartandó virtuális csúcstalálkozón csúcstalálkozón, amely a szeptemberi, személyes találkozón felmerült ügyeket, kérdéseket lenne hivatott továbbvinni. Ha csak virtuálisan is, de ez lehet az első alkalom a háború kitörése óta, hogy Putyin több nyugati vezetővel is közös tárgyaláson vesz részt.
  • Az orosz hatóságok szerint egy ukrán dróntámadást hiúsítottak meg Moszkva közelében. A légvédelem által semlegesített drón nem okozott sem személyi sérülést, sem károkat.
  • Az ukrán haderő arról számolt be, hogy az orosz erőket sikerült a Dnyipró (Dnyeper) folyó partjától mindenhol egy 3-8 kilométeres sávon túlra szorítani. Ha ez így van, akkor ez lenne a nyár elején indult, de területi nyereségekben megmutatkozó eredményeket alig hozó ukrán ellentámadás leglátványosabb eddigi eredménye. A hadsereg szóvivője ugyanakkor hozzátette, hogy az oroszok még így is tüzérségi tűz alatt képesek tartani az ukrán kézen lévő jobb (északnyugati) partot is, illetve hogy több tízezer orosz katona tartózkodhat még a térségben. „Még sok munka vár ránk” – fogalmazott. (Az elmúlt napokban több felvétel is előkerült arról, hogy az oroszok legfejlettebb fegyvereiket vetik be - és vesztik is el időnként a frontnak e szakaszán.)
  • Elindulni tervez a jövő márciusban tartandó orosz elnökválasztáson a jelenleg letartóztatásban lévő nacionalista orosz katonablogger, Igor Girkin. Közleménye szerint ugyan tudja, hogy nincs esélye nyerni az előre eldöntött végeredményű választáson, de így is azt reméli, fellépése egyesítheti a „hazafias erőket” a „külső és belső ellenségek” ellenében.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!