2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan az elmúlt fél napban.

 • Az amerikai Képviselőház megszavazta az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak szánt külföldi katonai támogatási csomagot, amelynek jóváhagyása már tavaly év vége óta csúszott. Ukrajna 61 milliárd, Izrael 26,4 milliárd, Tajvan és az ázsiai és csendes-óceániai térségbeli szövetségesek pedig 8,1 milliárd dolláros támogatást kapnak – az Izraelnek juttatott összegből 9,1 milliárd dollárt Gáza humanitárius megsegítésére szánnak. A csomagot, amelyre 311 szavaztak igennel, 112-en nemmel, várhatóan napokon belül a Szenátus is elfogadja. Ezt követően Joe Biden amerikai elnök aláírásával válik hatályossá, adta hírül a BBC.
  Zelenszkij szerint életmentő csomagról van szó.
  Zelenszkij szerint életmentő csomagról van szó.
  Fotó: Fotó: Twitter (X)/Volodimir Zelenszkij
 • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint egy olyan döntésről van szó, amely „megmenti az életünket.” A csomag a fronton harcoló csapataikat,  valamint „az orosz terror alatt szenvedő” városaikat és falvaikat is segíteni fogja, mondta a FAZ szerint. Korábban jelezte, hogy Ukrajna amerikai segítség nélkül elveszítené a háborút.   
   
 • Joe Biden amerikai elnök üdvözölte a döntést, és arra kérte a Szenátust, hogy szintén adja rá jóváhagyását gyorsan. Szeretné, ha a katonai támogatást – fegyvereket és felszerelést – gyorsan elküldhetnék Ukrajnának, hogy kielégítsék az ukrán hadsereg igényeit a frontvonalakon. Utalt arra, hogy ezzel történelmi tettet hajtottak végre, Mint fogalmazott: "a történelem hívására" válaszoltak.
   
 • Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint az Ukrajnának szánt támogatási csomag az Egyesült Államokat gazdagabbá teszi, az eddiginél is nagyobb mértékben le fogja rombolni Ukrajnát, és még több ukrán halálát eredményezi majd.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!