2p

A legfontosabb szombati történések - dióhéjban.

  • "Hirtelen halál szindróma" végzett Alekszej Navalnijjal – közölték az orosz ellenzéki vezető édesanyjával és ügyvédjével szombaton. Ezzel szemben Navalnij szóvivője azt állítja, a büntetés-végrehajtási telep vizsgálóbizottsága az elhunyt másik ügyvédjének azt mondta, hogy a halál okát még nem állapították meg. A szóvivő azt is elmondta, hogy Navalnij holtteste nem volt a szalekhárdi hullaházban, a börtön közelében, ahol pénteken meghalt.
  • A G7 szombaton, a müncheni biztonságpolitikai konferencián találkozott külügyminiszterei azt követelték Oroszországtól, hogy teljes mértékben tisztázza Alekszej Navalnij halálának körülményeit. 

Több rejtély is övezi  Navalnij halálát. Fotó: MTI/AP/Denyisz Kaminyev
Több rejtély is övezi Navalnij halálát. Fotó: MTI/AP/Denyisz Kaminyev

  • Az ukrán erők szombaton lelőttek három orosz harci gépet Kelet-Ukrajna felett – közölte az ország légierejének főnöke. Ezt az állítást független források nem erősítették meg.
  • Számos ukrán katonát foglyul ejtett Oroszország, amikor kivonultak Avgyijivka városából – közölte Olekszandr Tarnavszkij, az Ukrajna délkeleti részén lévő erőkért felelős ukrán parancsnok.
  • Volodimir Zelenszkij azt mondta a világ vezetőinek, hogy ne azt kérdezzék, mikor ér véget az ukrajnai háború, hanem azt, „miért képes Putyin még mindig folytatni”, miközben hangsúlyozta, hogy Oroszország fenyegetést jelent a saját országán kívül, és több támogatást kért.

(The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!