1p

Elstartolt az Európai Parlament (EP) tájékoztató kampánya.

A ma induló kampány szlogenje: „Szavazz Te is, hogy ne más döntsön helyetted!”, közölte Lővei Andrea, az EP Kapcsolattartó Irodájának vezetője budapesti sajtótájékoztatóján laptársunk, a Privátbankár tudósítása szerint.

Kiemelte: intézményi, nem pedig politikai kampányról van szó, tehát a pártok és jelöltek kampányát egészíti ki.

Huszonegy EP-képviselőt választunk
Huszonegy EP-képviselőt választunk
Fotó: Európai Parlament

Az EP egy 4 perces videót is készített ez alkalomból. A film célja, hogy elgondolkodtasson bennünket a szavazás, a demokrácia és a felelősségünk fontosságáról. A szavazás egyben a demokrácia védelmének egyik eszköze is, mondta Lővei Andrea.

A kampány egyszerre indul el mind a 27 tagállamban, ahol összesen mintegy 370 millió polgár járulhat majd a szavazóurnákhoz. Magyarország június 9-én választ képviselőket az uniós parlamentbe öt évre. A hazai pártok összesen 21 helyért versengenek.

A teljes cikket itt olvashatják

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!