1p

Elfogytak az alapvető élelmiszerek a boltokból pénteken, amiket a Világélelmezési Program juttatott el a Gázai övezetben rekedt embereknek.

A Világélelmezési Program szóvivője, Alia Zaki a BBC újságírójának azt mondta, hogy pénteken az összes üzlet arról számolt be, hogy elfogyott az élelmiszer, amit el tudnának adni a segélyprogram keretében.

A WFP együttműködött 23 pékséggel is, ahol a menekültek mindennap tudtak friss kenyeret vásárolni. Zaki azonban azt mondta, hogy ezek közül a pékségek közül szombattól egyik sem fog működni.

„Az emberek öt-hat órát állnak sorba kenyérért, és üres kézzel térnek vissza” – tette hozzá a szóvivő.

A WFP kidolgozott egy utalványrendszert, amin keresztül 500 ezer gázai lakosnak volt lehetősége arra, hogy élelmiszert vásároljon.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!