2p

Az ukrán légvédelem napjai meg vannak számolva. Háborús hírek.

  • Intézkedéscsomagot fogadott el szerdán a német kormány az ukrajnai újjáépítés támogatására, ennek részeként hiteleket nyújtanak az ukrán kis- és középvállalatoknak, és garanciát vállalnak a német cégek ukrajnai beruházásaira.
  • Az orosz csapatok nagy valószínűséggel elfoglalták a hetek óta ostromolt donbaszi Pervomajszke falut, folytatva lassú, de biztos előretörésüket a régióban.
  • Egy zárt ajtós kongresszusi megbeszélésen Washingtonban kijelentették: mindössze napok választják el az ukrán légvédelmet attól, hogy kifogyjanak a lőszerből.

  • Az Európai Unió Bírósága helyt adott Pjotr Aven és Mihail Fridman orosz üzletemberek kérelmének, és a 2022. február 28-től 2023. március 15-ig tartó időszakra megsemmisítette azokat a jogi aktusokat, amelyek alapján az érintetteket az EU felvette a vagyonkelkobzással járó korlátozó intézkedések listájára - tájékoztatott az uniós bíróság szerdán.
  • Az amerikai védelmi miniszter felszólította az ukránokat: az orosz olajfinomító tabu, keressenek maguknak másik célpontot.
  • A nyugati segítség nélkül összeomlana az ukrán gazdaság, de a jelenlegi körülmények között a GDP 4,3 százalékkal múlhatja felül a tavalyi, a háború miatt erősen visszaesett szintet. Jövőre gyorsulhat Kijev növekedése, elérheti az 5,4 százalékot.
  • A svájci kormány kétnapos magas szintű nemzetközi konferenciát szervez június közepére, hogy megtalálja a módját az ukrajnai háború lezárásának – hozta nyilvánosságra szerdán a svájci Szövetségi Tanács.
  • Az orosz-ukrán háború kitörése óta több mint 60 ezer hektárnyi erdő pusztult el. Az ukrán erdők 30 százalékát érte kár az elmúlt két évben.

MTI, VG, Portfolio

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!