3p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A háború 471. napjának történései röviden.

 • Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) lehallgatta orosz katonák telefonbeszélgetését, amelyben az egyik elmondja a másiknak, hogy a Herszon megyei kahovkai vízerőművet nem ukránok, hanem egy orosz szabotázscsoport robbantotta fel - közölte az SZBU pénteken. "Nem ők (ukránok) robbantották fel. A mi szabotázscsoportunk volt. Ezzel a gáttal akarták megijeszteni őket. Nem a tervek szerint ment, nagyobb robbanás lett, mint amilyet terveztek" - mondja a felvételen az állítólagos orosz katona.
   
 • Az ukrán tüzérség folyamatos és "barbár" támadásai közepette kell menteni az áradás sújtotta lakosságot Herszon megye orosz ellenőrzés alá került területén - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken újságíróknak. "Az egész munka az ukrán fegyveres erők ágyúzása közepette zajlik. Ez az ágyúzás nem áll le. Ez már több mint barbár ágyúzás. Mint tudják, ennek az ágyúzásnak már halálos áldozatai is vannak az árvíz áldozatai mellett. Még egy terhes nő is" - hangoztatta az elnök szóvivője.

  Iráni drónokkal támad Oroszország. A kép illusztráció. Fotó: Depositphotos
  Iráni drónokkal támad Oroszország. A kép illusztráció. Fotó: Depositphotos

   
 • A belga kormány jóváhagyta az Ukrajnának szánt 14. katonai segélycsomagot, amelynek keretében a védelmi minisztérium 32,4 millió euró értékben 105 milliméteres lőszert vásárol az ukrán fegyveres erők számára - közölte pénteken a tárca.
   
 • A Sky News beszámolója szerint az elmúlt 24 órában a Király Légierő repülőgépei kétszer is orosz gépeket fogtak el a NATO légterének közelében.
   
 • Putyin Szocsiban úgy nyilatkozott: megkezdődött az ukrán ellentámadás, ezt bizonyítja az ukrán stratégiai tartalékok felhasználása is. Az ukrán csapatok viszont egyetlen szakaszon sem értek el sikereket.
   
 • A Fehér Ház pénteki közlése szerint Oroszország elmélyíti a teljes körű védelmi partnerségét Iránnal és több száz drónt kapott, melyet Ukrajna ellen vet be. A titkosítás alól feloldott információk szerint a drónokat Iránban építették meg és a Kaszpi-tengeren keresztül jut el az oroszokhoz.


   
 • Izland külügyminisztere úgy döntött, hogy augusztus 1-jétől felfüggeszti a moszkvai nagykövetségük működését.
   
 • Oroszország július 7-8-án megkezdi a taktikai atomfegyverek telepítését Belaruszba – áll a Vlagyimir Putyin orosz és Alekszandr Lukasenko belarusz elnök Szocsiban tartott találkozója után közzétett Kremk-nyilatkozatban.
   
 • Kizuhant 12. emeleti lakása ablakából egy oroszországi szövetségi bíró csütörtökön, a kazanyi Artyom Bartenev nem élte túl a zuhanást. A tragédia idején a kétgyerekes édesapa felesége épp lent sétáltatta a kutyájukat. A férfit Vlagyimir Putyin tavaly nyáron nevezte ki, közigazgatási és polgári ügyekkel foglalkozott.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!