2p

Az elmúlt órák eseményei röviden Ukrajnából.

 • Felmentették a kárpátaljai 128-as rohamdandár parancsnokát a vizsgálat idejére - jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn este. A hegyi rohamdandár katonái pénteken vesztették életüket a frontvonal közelében, Zaporizzsja megyében, miután légitámadás érte a rendezvényt, amelyen részt vettek.
   
 • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn kijelentette, hogy felelőtlenség lenne választások megtartásáról beszélni háború idején, és egységre szólított fel mindenkit az értelmetlen politikai viták elkerülése érdekében.
   
 • Működésbe lépett robbanószerkezet áldozata lett Hennagyij Csasztjakov, az ukrán hadsereg főparancsnokának helyettese - közölte hétfőn az Ukrajinszka Pravda hírportál. A tájékoztatás szerint Csasztjakov otthonában, a Kijev melletti Csajka településen "gránát" robbant. "Robbanóeszköz óvatlan kezelése miatt saját otthonában, Csajka településen meghalt egy 39 éves katona. Tizenhárom éves fiát súlyos sérülésekkel kórházba szállították" - közölte Marjana Reva belügyi szóvivő.

  Felelőtlenség lenne Zelenszkij szerint választások megtartásáról beszélni. Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
  Felelőtlenség lenne Zelenszkij szerint választások megtartásáról beszélni. Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

   
 • Az Egyesült Államok szenátusában republikánus politikusok határbiztonsági javaslatokat állítottak össze Ukrajnának a további segélyküldés felételeként.
   
 • A Szabad Európa Rádió közlése szerint Oroszország "túszul" ejthette egyik újságíróját az Egyesült Államokkal való esetleges fogolycsere miatt.
   
 • Több tucat közlekedési vállalat tulajdonosa három lengyel-ukrán határátkelőt blokkolt tiltakozásul a tisztességtelen verseny miatt.
   
 • A mezőgazdasági minisztérium szerint Ukrajna gabonaexportja csaknem a harmadával esett vissza tavalyhoz képest.
   
 • Az odesszai Nemzeti Művészeti Múzeum tájékoztatása szerint hét kiállítás rongálódott meg orosz támadás következtében, ezek többségében kortárs ukrán művészek munkáit mutatták be.
   
 • Az orosz hadsereg a jelek szerint növelte a nagy pontosságú rakéták készletét, mivel az orosz rakétagyártás a korábbi előrejelzéseknél gyorsabban nőtt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!