2p

A vasárnapi az orosz-ukrán háború 648. napja volt. Esti hírösszefoglaló. 

  • Legalább két ember – egy nő és egy 78 éves férfi – meghalt a vasárnap Herszont érő orosz csapásban, míg további négyen megsebesültek – közölték ukrán források. A tájékoztatás szerint a légvédelem 10 orosz drónt lőtt le az éjszaka folyamán.

Lőszerekkel teli dobozok egy elpusztult iskolaépület maradványai előtt az ukrán fennhatóság alá visszakerült dél-ukrajnai Herszon közelében fekvő falvak egyikében 2022. november 16-án. Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue
Lőszerekkel teli dobozok egy elpusztult iskolaépület maradványai előtt az ukrán fennhatóság alá visszakerült dél-ukrajnai Herszon közelében fekvő falvak egyikében 2022. november 16-án. Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue

  • Ukrajna és Lengyelország arról döntött, hogy hétfőn újabb határátkelőt nyitnak meg az üres teherautók számára, mivel egyes átkelőket a lengyel sofőrök hetek óta tartó tiltakozásai miatt blokkoltak - közölték vasárnap az ukrán hatóságok. A lengyel kamionsofőrök azért kezdtek tiltakozásba, mert véleményük szerint a kormány nem tett eleget, hogy megakadályozza külföldi versenytársaik térnyerését Oroszország Ukrajna elleni támadása óta.
     
  • Ukrajna vizsgálatot indított annak kapcsán, hogy egy videó tanulsága szerint Avgyijivka közelében az orosz erők kivégeztek két fegyvertelen ukrán katonát, akik jelezték megadási szándékukat.
     
  • Olekszandr Tarnavszkij ukrán tábornok beszámolója szerint az orosz erők csökkentették az Ukrajna elleni légicsapások számát, de fokozták a gyalogsági tevékenységet a délkeleti frontvonal térségében. A beszámoló szerint a nap folyamán 55 harci összecsapásra került sor, és a parancsnok állítása szerint az oroszok 440 főt és kilenc egységnyi katonai felszerelést veszítettek.

(The Guardian, MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!