2019. május 8. 15:17

Kültéri fitnesz parkot építenek a pénzből Budapesten.

10 millió forintos támogatást adott a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítványnak - derül ki a tárca által szerda délután közzétett támogatásokat listázó dokumentumból. A pénzt a "kültéri fitnesz park megvalósítása" című program támogatásaként kapta meg az alapítvány, mely egyébként Németh Szilárdhoz, a volt rezsibiztoshoz, a Honvédelmi Minisztérium jelenlegi államtitkárához köthető.

Németh Szilárd (Fotó: MTI) Németh Szilárd (Fotó: MTI)

A dokumentum a márciusban és áprilisban megítélt támogatásokat listázza, mely szerint összesen 1,4 milliárd forint szétosztásáról döntött a tárca két hónap leforgása alatt. Ennek legnagyobb része, 1,05 milliárd forint az Országos Polgárőr Szövetséghez ment az idei évi működés támogatása címén. A második legnagyobb összeget, 40 milliót a Szubjektív Értékek Alapítványnak ítélte meg a tárca, amivel az "ART-RAVALÓ 2.0" programot támogatják. A 2002-ben létrehozott alapítvány elsődleges célja a rasszizmus okozta társadalmi feszültségek csökkentése. A támogatott program az állami gondoskodásban nevelkedett fiatalokkal készült helyspecifikus színházi előadást takar.

Ennél néhány millióval kevesebb pénzt adott a BM a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesületnek, melynek idei működését 35 millióval segítette meg a tárca. zintén működési támogatásként 29 millió forintot kapott a Nemzedékek Biztonságáért Alapítvány.

A Németh Szilárdhoz köthető szervezet és az alapítványok mellett zömében katasztrófavédelmi igazgatóságookat, helyi rendőr-főkapitányságokat, büntetés-végrehajtási intézetet támogatott márciusban és áprilisban a Belügyminisztérium. A listát végignézve egyedül a kültéri fitnesz park támogatása lóg ki a sorból, amely ráadásul jóval több pénzt kapott mint akármelyik, most támogatott helyi rendőrség.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.