2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Kültéri fitnesz parkot építenek a pénzből Budapesten.

10 millió forintos támogatást adott a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítványnak - derül ki a tárca által szerda délután közzétett támogatásokat listázó dokumentumból. A pénzt a "kültéri fitnesz park megvalósítása" című program támogatásaként kapta meg az alapítvány, mely egyébként Németh Szilárdhoz, a volt rezsibiztoshoz, a Honvédelmi Minisztérium jelenlegi államtitkárához köthető.

Németh Szilárd (Fotó: MTI)
Németh Szilárd (Fotó: MTI)

A dokumentum a márciusban és áprilisban megítélt támogatásokat listázza, mely szerint összesen 1,4 milliárd forint szétosztásáról döntött a tárca két hónap leforgása alatt. Ennek legnagyobb része, 1,05 milliárd forint az Országos Polgárőr Szövetséghez ment az idei évi működés támogatása címén. A második legnagyobb összeget, 40 milliót a Szubjektív Értékek Alapítványnak ítélte meg a tárca, amivel az "ART-RAVALÓ 2.0" programot támogatják. A 2002-ben létrehozott alapítvány elsődleges célja a rasszizmus okozta társadalmi feszültségek csökkentése. A támogatott program az állami gondoskodásban nevelkedett fiatalokkal készült helyspecifikus színházi előadást takar.

Ennél néhány millióval kevesebb pénzt adott a BM a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesületnek, melynek idei működését 35 millióval segítette meg a tárca. zintén működési támogatásként 29 millió forintot kapott a Nemzedékek Biztonságáért Alapítvány.

A Németh Szilárdhoz köthető szervezet és az alapítványok mellett zömében katasztrófavédelmi igazgatóságookat, helyi rendőr-főkapitányságokat, büntetés-végrehajtási intézetet támogatott márciusban és áprilisban a Belügyminisztérium. A listát végignézve egyedül a kültéri fitnesz park támogatása lóg ki a sorból, amely ráadásul jóval több pénzt kapott mint akármelyik, most támogatott helyi rendőrség.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!