<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ha sportról van szó, a kormány két kézzel szórja a pénzt. A gigaberuházások keretében megépített infrastruktúrát azonban üzemeltetni is kellene.

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy ki (vagy melyik cég) fogja üzemeltetni az ország legnagyobb fedett csarnokát, a 22 022 néző befogadására alkalmas MVM Dome-ot, írta a Népszava. A most zajló kézilabda Európa-bajnokságnak is otthont adó létesítmény 116 milliárd forintba került.

Gyönyörű a csarnok, de nem volt ez egy kicsit túlzás? (Fotó: MTI)Gyönyörű a csarnok, de nem volt ez egy kicsit túlzás? (Fotó: MTI)

Az ár a kivitelező Market Zrt. pályázata szerint a lehető legolcsóbb volt, ugyanis a legkisebb ajánlattal nyert: ez akkor bruttó 99,97 milliárd forint volt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a teljes egészében állami forrásból felépült csarnok akkor ennyivel drágult a kivitelezés két éve alatt, vagy ebben már benne vannak-e a korábbi költségek. Ugyanis a kormánynak első lépésként majdnem 14 milliárdért kellett visszavásárolnia a telket attól az ingatlanforgalmazótól, amelyhez a IX. kerület előző, még fideszes vezetésétől került a terület, és a tervezés is egymilliárdos tétel volt. Ráadásul két éve bejelentették, hogy a csarnokot az állam egy sportegyesület, a Ferencváros tulajdonába adja.

A Népszava öt intézményt, céget keresett meg, négy egyértelmű választ adott. Sem a Groupama Arénáját üzemeltető Sportfive, sem a névadó MVM és az építést végző Market is úgy reagált, hogy nem látnak el üzemeltetői feladatot. Ahogy a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. sem szolgált megoldással: „Kizárólag energiahatékonysági fejlesztésekkel foglalkozunk a KEHOP 5.2.2 pályázat keretén belül. Kérem, forduljon a BMSK Zrt.-hez.” Utóbbitól nem kapott választ a lap.

Hogy a jövőben milyen rendezvények lesznek a csarnokban, arról semmilyen információ sincs, az intézmény honlapja sem üzemel. Csupán annyi bizonyos, hogy az idei női kézilabda BL Final Four-t, illetve a 2024-es és 2027-es női Eb-t, vb-t rendezik itt. Koncertekről, kulturális eseményekről nem tudni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.