2017. december 4. 13:13

Idén kicsit visszavett a mohóságából Szeszták Miklós, fejlesztési miniszter városának focicsapata, az előző évi pénznek ugyanis mindössze az ötödét igényelte meg idén TAO-támogatásként.

A Várda Sport Egyesület a 2017/2018-as idényben 118,6 millió forintnyi TAO-támogatást költhet el sportfejlesztési programjára - tudta meg az mfor. Ez 2013 óta a legkisebb támogatást jelenti, hiszen 2014-ben 135 milliót, 2015-ben 1,2 milliárdot, tavaly pedig 581 millió forintot hagyott jóvá a most már másodosztályban szereplő focicsapatnak.

A történet azonban kicsit másabb mint a korábbi években, hiszen most nemcsak a Várda Sport Egyesület, hanem a Várda Labdarúgó Kft. is összeállított egy sportfejlesztési programot, mely révén 19,8 millió forintot költhetnek majd el. Persze, csak ha sikerült ezt a pénzt összekalapozni a különböző cégektől és vállalkozásoktól, de hát miért is ne sikerülne.

Azt azonban, hogy a Várda SE pontosan mire szeretné most költeni az államkasszából hiányzó pénzt, egyelőre nem tudni, az egyesület sportfejlesztési programját még nem tették közzé. A Várda Labdarúgó Kft.-é ugyanakkor már megtalálható a csapat honlapján, és eszerint főként a személyi jellegű ráfordításokat és tárgyi eszközök beszerzését finanszíroztatnák meg a "közpénz jellegét elvesztő" TAO-val. Ezen belül a vezetőedző, Kondás Elemér béréből havi bruttó 500 ezer forintot is a TAO-val fedeznének.

A kisvárdai stadion látványterve

Ami a tárgyi eszközöket illeti, úgy tűnik, főként fogyóeszközök pótlásáról szeretnének gondoskodni. Vesznek ugyanis

  • 120 mérkőzésgarnitúrát,
  • 35 utazómelegítőt, utazókabátot, edzőgarnitúrát, cipőt
  • és 50 labdát is,
  • de szeretnének félmilliós mosógépet és ugyanilyen értékű szárítógépet is venni.
  • A tervek szerint honlapfejlesztésre is költenének,
  • 3 számítógépet, laptopot is beszereznének, darabját 200 ezer forintért.

Az MLSZ pedig minden tételt jóvá is hagyott.

Az ideivel együtt összesen a kisvárdai sport 2,2 milliárd forintnyi TAO-támogatást szívott fel. Az pedig, hogy idén látványosan csökkent az igényelt összeg, nem meglepetés, hiszen számos sportberuházás állami támogatás segítségével valósul meg a szabolcsi városban.

Székely Sarolta
mfor.hu