2015. május 5. 10:01

A nemrég közzétett céges beszámoló szerint tavaly a felcsúti polgármester cégéből 1,8 milliárd forint osztalékot vett ki.

A Mészáros és Mészáros Kft.-nek a korábbiaknál jobb éve volt tavaly, hiszen amellett, hogy

a cég árbevétele a korábbi 9,7 milliárd forint után 9,8 milliárdra növekedett 2014-ben, a nyereségét is tudta növelni.

A Mészáros és Mészáros Kft. 2014-ben a korábbinál kevesebbet költött anyagjellegű ráfordítás címén, a személyi jellegűek viszont 13 százalékkal 480 millióra emelkedtek. Mindez ráadásul úgy történt, hogy tavaly az átlagos állományi létszám a cégnél 173 fő volt, ami 31-gyel kevesebb a 2013-asnál.

A személyi jellegű ráfordítások növekedésének és a létszám csökkenésének eredménye az átlagos havi bérköltség (és ebből kiindulva az átlagbér) emelkedése is lett. A 2013-as 135 110 forint tavaly 179 622-re emelkedett.

A Mészáros és Mészáros Kft. eredménye adózás előtt 1,9 milliárdot tett ki a 2013-as 1,6 milliárd után, ami 19 százalékos növekedést jelent. Ebből tavaly 89 millió forint adó befizetése után

1,84 milliárd nyereség maradt, amiből 1,8 milliárdot kifizetett osztalékként.

A cégben a felcsúti polgármester ugyanis csupán 43 millió forintot hagyott. Igaz, a nyereség majdnem teljes összegű osztalékként való kifizetése nem okozhat problémát a cég gazdálkodásában, hiszen tavaly év végén kicsivel több mint 1 milliárd forint volt az eredménytartalékba helyezve.

A tavalyi évvel együtt Mészáros Lőrinc 4,4 milliárd forint osztalékot vett ki a cégből 2010 óta, és ennek döntő részéhez az elmúlt két évben jutott hozzá.

Érdekesség, hogy a felcsúti polgármester a cégével tavaly ugyan remekelt a közbeszerzéseken, hiszen a korábbi 3-4 milliárd után 26,6 milliárd értékben nyert el munkákat, ez azonban nem igazán tükröződik a tavalyi eredményeken. Ennek alapvetően az lehet az oka, hogy a tavalyi közbeszerzéseknek csak egy kis része jutott el a pénzügyi teljesítés fázisáig.

Székely Sarolta
mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.