2015. február 11. 18:04

2,1 milliárd forintos közbeszerzési tendert nyert el a Duna Aszfalt, melynek keretén belül közel 1 kilométeres útszakaszon kell munkálatokat végezni Debrecenben.

Az uniós közbeszerzési értesítő hirdetménye szerint a Duna Aszfalt nyerte el azt a 2,1 milliárd forintos tendert, melynek során Debrecenben a Nyugati kiskörút második ütemének, az Arany János utca és az Erzsébet utca közötti szakasz kiviteli tervét kell elkészíteni és végrehajtani a kivitelezést.

A Cívishír korábbi cikke szerint 529 méteren építenek új útszakaszt, mellette összesen 162 fát, 2720 cserjét és 1772 talajtakaró növényt ültetnek és mintegy 4540 négyzetméternyi területet füvesítenek. Emellett a közbeszerzési kiírás szerint még 615 méteren a meglévő utak átépítése is szükséges, a munkát agusztus 31-ig kell elvégezni. A kivitelezés költségéhez az Európai Unió és a magyar állam bruttó 1,041 milliárd forint támogatást biztosít az Észak-Alföldi Operatív Program forrásaiból.

A tenderen a Duna Aszfalt mellett a Colas Út Zrt. indult, és szerkesztőségünkben a projekt jellegéből fakadóan a pályázók közül hiányoltuk a Simicska-érdekeltséget. Bár a múlt pénteki események tükrében, annyira ez nem is meglepő.

A nyertes Duna Aszfaltot egyébként már lassan egyfajta "új Közgépnek" is lehet nevezni. Az elmúlt időszakban ugyanis sorra nyerte a közbeszerzéseket, idén másfél hónap alatt a debreceni tender mellett már közel 420 millió értékben győzedelmeskedett. Tavaly pedig már a 60 milliárdot is elérte az elnyert közbeszerzések értéke szeptember végéig.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.