2p

2,1 milliárd forintos közbeszerzési tendert nyert el a Duna Aszfalt, melynek keretén belül közel 1 kilométeres útszakaszon kell munkálatokat végezni Debrecenben.

Az uniós közbeszerzési értesítő hirdetménye szerint a Duna Aszfalt nyerte el azt a 2,1 milliárd forintos tendert, melynek során Debrecenben a Nyugati kiskörút második ütemének, az Arany János utca és az Erzsébet utca közötti szakasz kiviteli tervét kell elkészíteni és végrehajtani a kivitelezést.

A Cívishír korábbi cikke szerint 529 méteren építenek új útszakaszt, mellette összesen 162 fát, 2720 cserjét és 1772 talajtakaró növényt ültetnek és mintegy 4540 négyzetméternyi területet füvesítenek. Emellett a közbeszerzési kiírás szerint még 615 méteren a meglévő utak átépítése is szükséges, a munkát agusztus 31-ig kell elvégezni. A kivitelezés költségéhez az Európai Unió és a magyar állam bruttó 1,041 milliárd forint támogatást biztosít az Észak-Alföldi Operatív Program forrásaiból.

A tenderen a Duna Aszfalt mellett a Colas Út Zrt. indult, és szerkesztőségünkben a projekt jellegéből fakadóan a pályázók közül hiányoltuk a Simicska-érdekeltséget. Bár a múlt pénteki események tükrében, annyira ez nem is meglepő.

A nyertes Duna Aszfaltot egyébként már lassan egyfajta "új Közgépnek" is lehet nevezni. Az elmúlt időszakban ugyanis sorra nyerte a közbeszerzéseket, idén másfél hónap alatt a debreceni tender mellett már közel 420 millió értékben győzedelmeskedett. Tavaly pedig már a 60 milliárdot is elérte az elnyert közbeszerzések értéke szeptember végéig.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!