2019. augusztus 19. 09:07

Július második felében derült ki, hogy az Igazságügyi Minisztérium addigi helyettes államtitkára egy szinttel feljebb léphet, az új miniszter államtitkár posztra javasolja, amit meg is kapott Steiner Attila.

Korábban helyettes államtitkárként dolgozott Steiner Attila az Igazságügyi Minisztériumban, július 17-től azonban az uniós ügyekért felelős államtitkárrá nevezte ki Áder János köztársasági elnök. Ennek megfelelően a napokban közzé is tették a vagyonnyilatkozatát a kormany.hu-n.

A dokumentumból kiderül, három budapesti ingatlannak is tulajdonosa, ebből kettőt csak felerészben tudhatja magáénak, és bár nem részletezi, feltehetően feleségével közösen birtokolja azokat.

  • A XI. kerületben felerészben tulajdonosa egy 91 négyzetméteres társasházi lakásnak, amit 2017-ben vásárolt meg,  
  • ugyanitt egy 40 négyzetméteres garázs és tároló tulajdonosa is, és mivel szintén 2017-es szerzemény a vagyonnyilatkozat alapján, sőt mindössze 127/1000-ed részben tulajdonos, jó okuk van feltételezni, hogy egy a társasházi lakáshoz kapcsolódó ingatlan lehet.

Varga Judit igazságügyi miniszterjelölt kinevezés előtti meghallgatásán 2019. július 4-én. Mellette Steiner Attila, az uniós kapcsolatokért felelős államtitkár (Fotó: MTI) Varga Judit igazságügyi miniszterjelölt kinevezés előtti meghallgatásán 2019. július 4-én. Mellette Steiner Attila, az uniós kapcsolatokért felelős államtitkár (Fotó: MTI)

Nagyértékű ingóságként egyedül egy 2012-es BMW X1-et tüntetett fel a vonatkozó részen.

Az új államtitkár pénzügyeinek listája valamivel hosszabbra nyúlik, mint az ingóságaié. Az Erste banktól vett fel valamikor hitelt, melyből jelenleg a ráeső rész nem keveset tesz ki, 19,975 millió forintot, emellett még magánszemélyek felé is van tartozása, kereken 2 millió forint. És bár visszafizetési kötelezettség nem terheli, de feleségével közösen tavaly megigényelték a CSOK-támogatást, melynek nagysága 10 millió forint.

A két társasházi ingatlan közül az egyiket feltehetően bérbe is adják, egyéb jöveledelmként ugyanis ilyen tevékenységből származó jövedelmet tüntetett fel. A családi kaszába ennek köszönhetően havi bruttó 200 ezer forint folyik be.

Államtitkárként különféle juttatások is megilletik, a kimutatás szerint kapott:

  • egy iPhone 7-es mobiltelefont,
  • iPadet,
  • egy Dell márkájú laptopot,
  • illetve gépkocsihasználatra is jogosult.

Államtitkárként mindezek mellé Steiner Attila közel havi 1,3 millió forintos fizetésért fogja végezni a munkáját, ami a két gyermek után járó családi adókedvezményt is figyelembe véve
nettó 902 040 forintos fizetést jelent.

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.