<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Újabb műkincsekkel bővül a Magyar Nemzeti Bank Értéktár Programja, ezúttal Csernus Tibor 6 festményét szerzik be.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a Magyar Nemzeti Bank az Értéktár Programja bővítése érdekében 6 festményt vásárolt meg összesen 880 ezer euró értékben. Ez 310 forintos árfolyammal számolva 272,8 millió forintos vételárat jelent.

Matolcsyék ennyi pénzért Csernus Tibor 6 festményét:

  • Kékrops lányai - 1985/86 olaj vászon,
  • Atalanta és Hippomenés - 1986, olaj vászon,
  • József és testvérei - 1987, olaj vászon,
József és testvérei
  • Cím nélkül - 1987, olaj vászon
  • Absolom - 1987, olaj vászon
Absolom
  • Csendélet szilvákkal - 1983, olaj vászon.

A képek tulajdonjogát a jegybank Kreinbacher Józsf Pétertől tudta megszerezni, a milliárdos vállalkozótól, borásztól. Kreinbacher cége, a Metál Holding a magyar piac mellett Németországban és Oroszországban is jelen van. Főleg könnyűszerkezetes üzemcsarnokokat, gyárakat és áruházakat építenek. A Metál Holding volt az egyik jelentős beszállítója a kecskeméti Mercedes-gyárnak is. A győri Audi-gyár építkezésén pedig a prés- és fényezőüzem munkálatait végzik.

Csernus Tibor 2007-ben bekövetkezett haláláig élt és alkotott Párizsban, ahol munkásságát elismerték. Habár műveit kiállították a francia fővároson kívül, New Yorkban és Rómában is, Budapesten csak 1989-ben rendezték meg első önálló tárlatát. Stílusát még első párizsi útjáról visszatérve „mágikus realizmusnak” nevezték - írja a librarius.hu. Képzőművészeti hagyatékát 2009-ben hozta haza Franciaországból a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART): hatvan festmény, csaknem háromszáz pasztell- és szénrajz, valamint legalább hatszáz illusztrációja került így Magyarországra.

mfor.hu