<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		
mfor.hu

Átadta új járványügyi laboratóriumi részlegét az évi 50 millió laboratóriumi tesztet végző SYNLAB Hungary Kft., Magyarország és Európa legnagyobb labordiagnosztikai szolgáltatója. A 281 millió forint összértékű beruházáshoz 140 millió forintos támogatást nyert el a vállalat a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Nonprofit Zrt. pályázatán. 

Tovább bővítette csepeli laboratóriumát a SYNLAB Hungary Kft.: az új járványügyi részlegen a koronavírus-járványhoz köthető vizsgálatokat, így PCR- és antitestvizsgálatokat végeznek.

A vállalat 140 millió forintos támogatást nyert el a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Nonprofit Zrt. pályázatán. A beruházás összértéke 281 millió forint volt, ennek keretében jött létre a most átadott új járványügyi laboratóriumi részleg is.

Új járványügyi laborrészleget nyitott a SYNLAB. Fotó: synlab.huÚj járványügyi laborrészleget nyitott a SYNLAB. Fotó: synlab.hu

„A támogatás segítségével már idén januárban jelentősen több PCR-tesztet tudtunk elvégezni a csepeli központi laboratóriumunkban, az új járványügyi részleg átadásával pedig tovább tudjuk bővíteni a kapacitásainkat. A tavaly tavaszi teljes leálláskor minden munkatársunkat megtartottuk, azóta pedig további munkahelyeket teremtettünk. Büszkék vagyunk rá, hogy a munkánkkal részt tudunk venni a járvány elleni küzdelemben” - mondta Lévai Richárd, a SYNLAB Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A Frankfurti Értéktőzsdén jegyzett SYNLAB Magyarország és Európa legnagyobb labordiagnosztikai szolgáltatója a csepeli központi laboratóriumban 6 ezer négyzetméteren végzik a minták analízisét és a leletek értékelését.

A járvány tavalyi kitörése után a SYNLAB-ot – egyedüli magánszolgáltatóként - hivatalos járványügyi labornak jelölte ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ, ami azt jelenti, hogy a vállalat a magán mellett közfinanszírozott formában is végezhet PCR-vizsgálatokat. Idén áprilisban és májusban a kapacitások legnagyobb részét – az oltási program begyorsulásával – már a koronavírus elleni antitestvizsgálatok kötötték le. A SYNLAB adatai szerint napi több ezer ilyen vizsgálatot végeztek, ami 3-4-szerese az év eleji szintnek.

Lévai Richárd hozzátette: „Azt látjuk, hogy az antitestvizsgálatoknál tapasztalt korábbi roham kezd csitulni, azonban még mindig maximális kapacitással dolgozunk. Ennek ellenére a koronavírushoz köthető vizsgálatok a szolgáltatásaink csak egy részét jelentik, évente ugyanis 50 millió egyéb laboratóriumi teszt készül nálunk”.

Tavaly a legnagyobb árbevételnövekedést érte el a Synlab Hungary Kft. az általunk megvizsgált tizenhat magánegészségügyi szolgáltató között. 2019-ben 14,024 milliárd, míg 2020-ban 18,839 milliárd foirntos nettó árbevételt könyvelhetettek el. De övéké a legnagyobb nyereség is.míg 2019-ben 813 millió, addig tavaly óriási ugrással már 2 milliárd forint maradt tiszta bevételként a cégnél.. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.