TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A legfrissebb statisztika szerint bár csökken a szegénység és a társadalmi kirekesztődéssel fenyegetettek aránya és száma is, még mindig több mint a lakosság negyede érintett.

2016-ban a magyar népesség 26,3 százalékát fenyegette a szegénység és a társadalmi kirekesztődés - derül ki az Eurostat legfrissebb statisztikájából. Ez az arány a 10. legmagasabb volt az Európai Unió tagállamainak sorában, nálunk rosszabb a helyzet többek között a letteknél (28,5 százalék), az olaszoknál (28,7 százalék), a görögöknél (35,6 százalék) és a románoknál (38,8 százalék) is. A legmagasabb arány egyébként Bulgáriához kapcsolódik, ahol a népesség 40,2 százaléka érintett. 

A rangsor másik végén a csehek és a finnek állnak, előbbi esetben 13,3 százalék a szegénységnek és társadalmi kirekesztődésnek kitettek aránya, a finneknél pedig  16,6 százalék. 

Az Eurostat adatai szerint Magyarország esetében 2,54 millió embert érint ez a probléma, ami mindössze 250 ezerrel kevesebb a válság előtti 2008-as év adatánál, akkor a népesség 28,2 százaléka volt érintett, vagyis 2,79 millió ember. Vagyis 8 év alatt mindössze 1,9 százalékpontos javulás mutatkozott. Ezzel a teljesítménnyel hazánk az uniós rangsor középmezőnyébe sorolja magát. 

A legnagyobb javulást a lengyelek tudták felmutatni 8 év alatt, hiszen ott 8,6 százalékponttal 21,9 százalékra csökkent a kitettekek aránya a lakosságon belül, mögöttük pedig Lettország áll 5,7 százalékpontos javulással. 

Az uniós tagállamok közel felénél viszont kevés volt az idő ahhoz, hogy a válság előtti szinthez képest javítsanak ezen a mutatón, sőt! A súlyosabb gazdasági problémákkal küzdő országokban drasztikusan nőtt a szegénység kockázatával fenyegetettek aránya. A görögöknél 7,5, Cipruson 4,4, Spanyolországban pedig 4,1 százalékponttal magasabb az arány, mint a válság előtti évben. 

mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.