<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az Orbán Viktor szignózta kormányhatározat a friss Magyar Közlönyben jelent meg.

A szerda esti Magyar Közlönyben megjelent határozatával a kormány 187 millió euró - jelenlegi árfolyamon 76,5 milliárd forintnak megfelelő - hitelt ad Ukrajnának. Ezzel kapcsolatban Varga Mihály pénzügyminiszternek, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek lesz feldata. Előbbitől azt kérte a kormány, hogy gondoskodjon az összeg biztosításáról, a külügyminiszternek pedig azonnal meg kell kezdenie a tárgyalásokat Ukrajnával a pénzügyi támogatáshoz szükséges megállapodás kidolgozása érdekében.

A határozat azonban nem egyértelmű abból a szempontból, hogy a közös EU-s hitelfelvételt illetően most visszakozik-e a kormány. Mint ismert ugyanis, az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós uniós segélyhez hitelfelvételt javasolt Brüsszel, amit a magyar kormány határozottan elutasít és nem támogat. Orbán Viktor is megerősítette, nem támogatja a közös hitelfelvételt, az ellen viszont nincs kifogása, ha arányosan elosztva a tagállamok között, meghatározott összeget a költségvetésből kellene biztosítani a támogatás érdekében.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.