2008. március 28. 08:34

2007 decembere és 2008 februárja között a foglalkoztatottak száma 3 millió 855 ezer volt, míg a munkanélküliek 337 ezren voltak - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma reggel. Mindez nyolc százalékos munkanélküliségi adatot jelent a kérdéses három hónapban.

November és január között még hatezerrel több munkanélküli volt, a munkanélküliségi ráta pedig 8,1 százalék volt. A tavalyi év hasonló időszakában 7,4 százalék volt a munkanélküliek aránya. A foglalkoztatottak száma egy év alatt 72 ezerrel csökkent

A most vizsgált három hónapos időszakban a munkavállalási korúak 63,8 százaléka jelent meg a munkaerőpiacon. A munkanélküliek 18,6 százaléka 15-24 év közöttiek közül került ki. A munkanélküliségi ráta 20,5 százalékra emelkedett ebben a korcsoportban.

A regisztrált munkanélküliek 44,9 százaléka egy éve, vagy annál régebben keres munkát, a munkanélküliség átlagos időtartama közel másfél év.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.