2018. június 13. 18:18
mfor.hu

Pedig "csak" önkormányzati választások lesznek, nem parlamenti. 

Sokszorosára nő a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda költségvetése jövőre a költségvetési törvényjavaslat szerint köszönhetően annak, hogy a tárca megkapta a turizmust és a vendéglátást is. Így az idei 26,8 milliárd után már 122,1 milliárd forintból gazdálkodhatnak Rogánék. 

Ebből közel 4 milliárd forintot tesz ki a kabinetiroda és a Nemzeti Kommunikációs Hivatal működési büdzséje, vagyis ennyiből jönnek ki a dologi és személyi jellegű juttatások. Kormányfői protokollra néhány millióval kevesebb jut, 493 millió forint a korábbi 497 után, a Tihanyi Alapítvány az ideihez hasonlóan 300 milliós támogatásban részesül majd. 

Rogán Antal a bizottság meghallgatásán (Fotó: MTI) Rogán Antal a bizottság meghallgatásán (Fotó: MTI)

Jóval több jut viszont kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatokra is, hiszen idén 20,5 milliárdot terveztek be a költségvetésbe, ami jövőre 29,5 milliárdra ugrik. 

A legtöbb pénzt viszont a turizmussal kapcsolatos feladatok vihetik majd el. A turisztikai célelőirányzat 12,6, a fejlesztési célokra pedig 15,2 milliárdot terveztek be, utóbbi soron viszont megjelenik még a működési kiadás mellett a felhalmozási kiadás is, amire 56,4 milliárd forintot terveztek be.