2008. március 28. 11:29

James Cayne, a bajbajutott Bear Stearns elnöke már eladta részvényeit a JPMorgannek, így egyre valószínűbbé válik, hogy felvásárolják a brókercéget - számol be róla a BBC.

Az elnök 61 millió dollárt kapott részesedéséért, az elemzők szerint Cayne eladta minden részvényét, a szakemberek ugyanis már nem reménykednek magasabb vételárban.

A Bear Stearns a legnagyobb pénzügyi cég eddig, mely áldozatul esett a hitelpiaci válságnak, az Egyesült Államok ötödik legnagyobb pénzügyi vállalatának likviditási gondját március közepén jelentették be. A JPMorgan először 2 dollárt ajánlott a cég részvényeiért, melyek néhány nappal korábban még több mint 30 dollárt értek, majd a múlt héten 10 dollárra emelte ajánlatát a részvényesek elégedetlensége miatt. A hírek szerint a JPMorgan jelentős leépítéseket tervez, ha megveszi a bajbajutott céget, a 15 ezer dolgozó egy része szinte biztos, hogy új munkahely után nézhet.

James Cayne tegnapi lépése után öt százalékkal csökkent a Bear Stearns-részvények árfolyama a new york-i tőzsdén.

Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.