2015. március 2. 04:40

Összesen közel 200 millió forintos közbeszerzést nyert el a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége.

200,3 millió forint értékű közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc cége a Közbeszerzési Értesítő szerint. Így ezzel idei első győztes tendereit "húzta be" a felcsúti polgármester.

A hirdetmény szerint ugyanis egy 82,5 és egy 117,8 millió forintos tenderen győzedelmeskedett a Mészáros és Mészáros Kft., és mindkettőt a Fejér Megyei Kormányhivatal hirdette meg. Egyik szerződés tárgya a „Fejér Megyei Kormányhivatal Törzsépületének korszerűsítése” elnevezésű projekttel összefüggő kivitelezési munkák elvégzése, a másik pedig a „Fejér Megyei Kormányhivatal Földhivatal és Munkaügyi Központ korszerűsítése” elnevezésű projekttel összefüggő kivitelezési munkák elvégzésére szól.

Mindkét közbeszerzés során pályázott még a SOKON Építőipari és Kereskedelmi Kft, valamint a BAUREX-T Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft, ám a felcsúti polgármester maga mögé utasította őket.

Mészáros Lőrinc egyébként az elmúlt időszakban egyre több közbeszerzésen győzedelmeskedik. Olyannyira ráérzett a tenderek ízére, hogy míg 2013-ban még az 5 milliárdot sem érte el a megnyert közbeszerzések értéke, 2014-ben több mint 26 milliárd forintért végezhetett el különféle munkákat. Igaz, ebben kulcsfontosságú tényező volt, hogy tavaly januárban vele szerződött az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Békés megyei ivóvízminőség-javító programra 25,8 milliárd forintért.

Így minden bizonnyal tavaly kiemelkedő évet is zárhatott a Mészáros és Mészáros Kft., ám pontosan ez majd csak május végén, június elején derülhet ki. Mindenesetre 2010 óta a tizenegyszeresére tudta növelni a cége árbevételét: 853 millió után 2013-ban már 9,7 milliárd forint folyt be. Ebből fakadóan a cég nyeresége meghétszereződött, és 2010 óta a megtermelt 3,9 milliárdos nyereségből 2,4 milliárdot osztalék formájában ki is fizetett.

Székely Sarolta
mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.