2015. március 2. 04:40

Összesen közel 200 millió forintos közbeszerzést nyert el a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége.

200,3 millió forint értékű közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc cége a Közbeszerzési Értesítő szerint. Így ezzel idei első győztes tendereit "húzta be" a felcsúti polgármester.

A hirdetmény szerint ugyanis egy 82,5 és egy 117,8 millió forintos tenderen győzedelmeskedett a Mészáros és Mészáros Kft., és mindkettőt a Fejér Megyei Kormányhivatal hirdette meg. Egyik szerződés tárgya a „Fejér Megyei Kormányhivatal Törzsépületének korszerűsítése” elnevezésű projekttel összefüggő kivitelezési munkák elvégzése, a másik pedig a „Fejér Megyei Kormányhivatal Földhivatal és Munkaügyi Központ korszerűsítése” elnevezésű projekttel összefüggő kivitelezési munkák elvégzésére szól.

Mindkét közbeszerzés során pályázott még a SOKON Építőipari és Kereskedelmi Kft, valamint a BAUREX-T Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft, ám a felcsúti polgármester maga mögé utasította őket.

Mészáros Lőrinc egyébként az elmúlt időszakban egyre több közbeszerzésen győzedelmeskedik. Olyannyira ráérzett a tenderek ízére, hogy míg 2013-ban még az 5 milliárdot sem érte el a megnyert közbeszerzések értéke, 2014-ben több mint 26 milliárd forintért végezhetett el különféle munkákat. Igaz, ebben kulcsfontosságú tényező volt, hogy tavaly januárban vele szerződött az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Békés megyei ivóvízminőség-javító programra 25,8 milliárd forintért.

Így minden bizonnyal tavaly kiemelkedő évet is zárhatott a Mészáros és Mészáros Kft., ám pontosan ez majd csak május végén, június elején derülhet ki. Mindenesetre 2010 óta a tizenegyszeresére tudta növelni a cége árbevételét: 853 millió után 2013-ban már 9,7 milliárd forint folyt be. Ebből fakadóan a cég nyeresége meghétszereződött, és 2010 óta a megtermelt 3,9 milliárdos nyereségből 2,4 milliárdot osztalék formájában ki is fizetett.

Székely Sarolta
mfor.hu