TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A szupergazdagok vagyonát kezelő privát bankok titkos világa a szakértők szerint az egyik nyertese lehet az átfogó számviteli reformnak, a Bázel II-nek - vélik a szakemberek.

A szupergazdagok vagyonát kezelő privát bankok titkos világa a szakértők szerint az egyik nyertese lehet az átfogó számviteli- és kockázatkezelési reformnak, a Bázel II-nek - vélik a szakemberek.

Az új rendszer mindenképpen pozitív hatást gyakorolhat a legnagyobb összegeket forgató magánbefeketetőket kiszolgáló privát banki szolgáltatásra specializálódott pénzintézetek életére - véli a területen legjelentősebb francia bank, a Société Générale privát banking szolgáltatást nyújtó részlegének vezetője. Pierre Mathé ezt azzal magyarázza, hogy az ilyen típusú tevékenység kockázata a hagyományos banki műveletekéhez képest jóval kisebb. A Bázel II-nek köszönhetően az ilyen típusú különbségeket pedig érvényesíteni is lehet - idézi a szakembert a Financial Times.

Az ilyen befektetések során alkalmazott eszközök jobb minősége (likviditása, kockázata) és az ügyfélek átlagosnál sokkal jobb megbízhatósága az új standardban már érvényesül a kockázatkezelési és tartalékképzési szabályok által.

A kedvező változások mindazonáltal a privát banki tevékenységben erős pénzintézetek iránti érdeklődést is növelni fogják - véli a szakember. A nemzetközi gyakorlatban 1 millió euró feletti összegeket befektető ügyfelek vagyonát kezelő pénzintézetek piacán a következő évben így koncentráció várható, az európai piacon a legnagyobb szereplők - az SG mellett a svájci UBS és a német Deutsche Bank - pedig az értékes akvizíciós célpontokért minden bizonnyal komoly harcot folytatnak majd.

(Menedzsment Fórum)

Kapcsolódó anyagok
100 milliós költséget is jelenthet a bankoknak az új kockázatkezelési direktíva
A magyar bankok többsége még nem készült fel az új kockázatkezelési előírásra

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.