2010. január 19. 17:16

A kedvezőbb exportkilátásoknak köszönhetően a kormány felülvizsgálja az idei GDP-re vonatkozó előrejelzését, amely így a 0,6 százalékos visszaesést tartalmazó prognózisnál kedvezőbb lehet - mondta el a Londonban tartózkodó pénzügyminiszter az MTI-nek kedden telefonon.

Oszkó Péter pontosította a Reuters hírügynökség jelentését, amelyben az állt, hogy "csökkenésről növekedésre változtatja az idei magyar GDP előrejelzését a kormány - jelentette ki Oszkó Péter pénzügyminiszter". Oszkó Péter az MTI-nek hangsúlyozta: jelenleg is tart az előrejelzés felülvizsgálata, eredmény február elejére várható. "Magyarország exportpiacain olyan előrejezésbeli változások láthatóak, amelyek esetleg kedvezőbbé tehetik Magyarország kilátásait" - mondta. Ez nem jelent egyértelműen növekedést, legfeljebb kisebb visszaesést.

A pénzügyminiszter a Reutersnak adott interjúban ismertette: Magyarország az idén az Államadósság Kezelő Központ Zrt. által a lejáró hitelek finanszírozására meghatározott 1,5 milliárd euróra korlátozza a devizahitel-felvételt. "A forintkötvény-kibocsátásra kívánunk koncentrálni, mert nem kívánjuk növelni a devizaadósságot" - mondta Oszkó Péter a egy londoni befektetői találkozón.

A Reuters hírügynökség beszámolójában felidézi: 2008 októberében 20 milliárd eurós hitelkeretet biztosítottak Magyarországnak nemzetközi szervezetek a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetésével. Magyarország 14 milliárd eurót hívott le a keretből.

A beszámoló szerint az Államadósság Kezelő Központ Zrt. egy újabb devizakötvény kibocsátására készülve felkérte a Citigroup és Deutsche Bank pénzintézeteket, hogy szervezzenek meg egy tárgyalássorozatot kötvénypiaci befektetőkkel Európában és az Egyesült Államokban.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.