<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

További kisebb beruházásokat tervez Seszták Miklós fejlesztési miniszter városának fociegyesülete a jelenlegi szezonban - derül ki az egyesület sportfejlesztési programjából.

Seszták Miklós fejlesztési miniszter városának jelenleg másodosztályú egyesülete a 2016/2017-es szezonban összesen 581,4 millió forintnyi TAO-támogatásban részesül - számoltunk be róla korábban. Azóta viszont publikussá vált a Várda Sport Egyesület sportfejlesztési programja, melyből kiderül, mit is szeretnének a több mint félmilliárdos összegből megvalósítani. A Kisvárda honlapján elérhető dokumentumok szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség az egyesület által benyújtott beruházási tervet teljes egészében jóváhagyta.

A sportfejlesztési program szerint az előző évadban igényelt és megkapott 1,26 milliárd forintból elkezdték egy fedett műföves pálya kiépítését.

"Ez azonban csak az épületre vonatkozott és most lenne teljes a beruházás az öltöző résszel és a sporttechnológia bevezetésével. Az épület megközelítéséhez szükséges közlekedő út és parkoló. A hosszútávú fenntarthatóság érdekében napkollektorok kiépítése is célszerű. Ezzel jelentősen csökkenthető a fenntartási költsége. Egy új nagypálya kiépítése a megnövekedett utánpótlás csapatok egy helyen történő edzését biztosítaná, nem kellene több helyen edzést tartani." - olvasható a sportfejlesztési programban.

A részletes adatok szerint az edzőcsarnok építése jövő év májusában kezdődne és november végén fejeződne be, 285,8 millió forintos beruházásként. 150 milliót az élőfüves nagypálya építésére fordítanának, 25-25 millió forintból pedig a napelemek felszerelése történne meg, amit az öltözők világítására és melegvíz előállítására hasznánának.

Ilyen lesz a 1,5 milliárdos kisvárdai stadion

Tárgyi eszközöket 160 millió forintból szereznének be a tervek szerint, köztük sportegészségügyi és pályakarbantartásra szolgáló eszközök mellett a sportszállóba porszívókat, padlótisztítót és akkumulátoros takarítógépet is venni szeretnének.

  • Közel félmilliót költenének jégkészítő gépre,
  • 700 ezret szaunára,
  • több mint 1,1 millió futópadra,
  • 55 millióból pedig 22-50 személyes használt autóbuszt,
  • közel 4 millióból pedig GPS követő rendszert vennének.

Utóbbira a meglévő játékosfigyelő rendszer bővítéséhez lenne szükségük.

Székely Sarolta
mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.