TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Mintegy 25 százalékkal csökkent azoknak az észak-magyarországi vállalkozásoknak az aránya, amelyeknél szabálytalanságra bukkantak az ellenőrök a Csillagszóró II. akciósorozatban - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a fogyasztóvédelmi hatóság regionális igazgatója.

A vállalkozók egyre jobban odafigyelnek az értékesítéssel kapcsolatos jogszabályokra és jogszabályváltozásokra - közölte Pintér István.

A fogyasztóvédelmi hatóság 402 ellenőrzést végzett, hét társhatóság közreműködésével november 20. és január 4. között és 198 esetben állapítottak meg szabálytalanságot - tette hozzá.

Az igazgató elmondta, hogy különös figyelmet fordítottak a karácsonyi édesipari termékekre, illetve a közterületre kitelepülő kifőzdékre. Ezen ellenőrzések 54 százalékában állapítottak meg szabályszegést.

A legjellemzőbb hiba az egységár feltüntetésének hiánya volt, illetve sok vendéglátós a helytelen méréssel károsította meg a vásárlókat - sorolta a tapasztalatokat Pintér István.

A műszaki cikkek, illetve a játékok esetében a leggyakoribb hiányosság a magyar nyelvű használati utasítás hiánya volt, illetve sokan megszegték azt az előírást, amely a vásárokon tiltja az elektromos hálózatról működő termékek árusítását.

Továbbra is jellemző, az áramütés-veszélyes karácsonyi fényfüzérek forgalmazása. Ezekből 59-et találtak a "Csillagszóró II. során Észak-Magyarországon - mondta Pintér István.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.