TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az euró bevezetéséről, illetve a hazai gazdaság következő évtizedes távlatairól nyilatkozott az mfor.hu-nak Dr. Belyó Pál, az ECOSTAT igazgatója, a gazdaságkutató intézet Kihívások és jövőképek a XXI. Században című konferenciáján.

Az államháztartási reform következetes végrehajtásával néhány éven belül el lehet érni, hogy 3 százalék körülire szoruljon az államháztartási hiány - nyilatkozta Dr. Belyó Pál. Az ECOSTAT Gazdaságelemző és Informatikai Intézet igazgatója a Kihívások és jövőképek a XXI. században című konferencia pénteki sajtótájékoztatóján az mfor.hu kérdésére elmondta: reális esélyt lát arra, hogy a többi konvergenciakritérium is teljesüljön az euró 2010-es bevezetéséhez. A magyarországi politikai és gazdasági erők kiegyezése szükséges ahhoz, hogy ez megvalósuljon. Egyes európai országok a 10 százalékos költségvetési hiányt képesek voltak egy év alatt 5 százalék körülire csökkenteni.

"A magyarországi problémák csak hosszabb távon orvosolhatók, ezért fontos a mai konferencia, amelynek témája Magyarország 2015-2020 körüli jövője" - mondta Belyó. Szerinte hazánk egyik legfontosabb feladata a kutatásra és fejlesztésre fordítandó támogatások növelése, a gazdasági szerkezet átalakítása, a külföldi tőke beáramlásának a vizsgálata, illetve az egészséges életkor növelése.

A konferencia sajtótájékoztatóján elhangzott: a világgazdasági erőközpontok átalakulásának évek óta tanúi vagyunk, a transznacionális vállalatok hihetetlen mértékben terjeszkednek. Távol-Keleten olyan keresleti viszonyok alakulnak ki, amelyeknek hatását már most érezhetjük például az olajár alakulásában. Fontos, hogy az Európai Unió országai közös gazdaságpolitikát és energiapolitikát alakítsanak ki a jövőben, ugyanis ezek alapozhatják meg a 2007-től életbe lépő közös költségvetés elfogadását és globális szinten a versenyképességet. "Az európai szociális modellt össze kell egyeztetni a versenyképességgel" - hangsúlyozta.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.