TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az APEH eddig közel 18 ezer vállalkozónak küldte meg az Európai Unióban is érvényes adószámokat. Ezek a cégek eddig is üzleti-kereskedelmi kapcsolatban álltak uniós vállalkozásokkal.

Az uniós csatlakozással összefüggő legfontosabb változás az adózásban a közösségen belüli kereskedelemmel kapcsolatos. Amennyiben egy magyar kereskedő az unión belül más tagállambeli kereskedelmi partnerének értékesít majd valamilyen terméket vagy nyújt Magyarországon adóztatandó szolgáltatást, ez áfa-mentesen történhet, ha a magyar adózó és kereskedelmi partnere is rendelkezik érvényes közösségi adószámmal. Ebben az esetben a számlaszámban sem kell a magyar szabályoknak megfelelően áfát feltüntetni, mivel a termék után az áfát a vevő fizeti meg saját országa szabályai, vagyis áfa-kulcsa szerint.

Az állami adóhatóság 17 687 adózónak hivatalból állapította meg a közösségi adószámot 2003 augusztus 1-je és 15-e között. Az igazoló dokumentumok postázását augusztus elsején kezdte meg és folyamatosan küldi ki a fővárosi és vidéki adózók részére. Amennyiben a postázott levél valamilyen okból nem kézbesíthető, az adóhatóság az adózó törzsnyilvántartása szerinti egyéb címre ismételten megküldi. Azok az adózók, akik bármely ok miatt 2003. augusztus 15-éig közösségi adószámot nem kaptak, a hatályos változást bejelentő adatmódosító lapok benyújtásával illetékmentesen igényelhetik a közösségi adószámot.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.