TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Könnyebben és gyorsabban teljesíthetik adózási kötelezettségüket az APEH szerint azok, akik a január 31-ig kipostázott bevallási egységcsomagban lévő nyilatkozattal megbízzák az állami adóhatóságot, hogy a rendelkezésére álló adatok alapján készítse el részükre a személyre szóló szja-bevallási ajánlatot. Ehhez február 16-ig kell visszaküldeni – kitöltve és aláírva - a megbízásról szóló nyilatkozatot.

Az APEH ezt követően a személyre szóló bevallási ajánlatot 2009. április 30-áig juttatja el az adózókhoz, akiknek eztán már csak annyi a feladatuk, hogy az adatok egyezőségét átnézve aláírják, és visszaküldjék azt az adóhatóságnak. A visszaküldési határidő 2009. május 20.

Az egyszerűsített bevallás – mint ahogy a korábban már beszámoltunk róla - az önadózás újonnan bevezetett formája. Elsődleges célja, hogy az adózóknak minél kevesebb időt kelljen eltölteniük az adóbevallásuk elkészítésével. Az adózóknak, ha élni kívánnak ezzel a lehetőséggel egy rövid, egyszerű kérdésekből álló nyilatkozatot kell kitölteniük és az adóhatóság részére 2009. február 16-áig megküldeniük. A nyilatkozatot tartalmazó válaszborítékon az „NY” betűt a feladó adatai alatt fel kell tüntetni – tájékoztat az adóhivatal.

Az egyszerűsített bevalláshoz szükséges nyilatkozatot a bevallási egységcsomagban, illetve azzal egyidejűleg 2009. január 31-éig küldi meg az adóhatóság az adózók számára. A nyilatkozat egyébként az APEH honlapjáról letölthető és valamennyi Ügyfélszolgálati Irodában ingyenesen beszerezhető.

A határidőben elküldött nyilatkozatok és az adóhatóság a rendelkezésére álló adatok alapján elkészített bevallási ajánlatot legkésőbb 2009. április 30-áig megkapják az adózók.

Ha az adóhatóság által elkészített bevallási ajánlatban lévő adatok megegyeznek az adózó birtokában lévő igazolásokkal, akkor csak annyi teendője lesz, hogy aláírva visszaküldje az adóhatóságnak, és ezzel érvényes bevallása lesz.

Ha azonban nem értünk egyet a bevallási ajánlatban közölt adatokkal, akkor javításra, kiegészítésre is lehetőségünk nyílik. A javított vagy kiegészített és aláírt ajánlat visszaküldésével ugyanis úgyszintén teljesítjük adóbevallási kötelezettségünket.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.