TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Míg Veres János pénzügyminiszter a politikai egyezség megteremtésétől, addig Varga Mihály volt pénzügyminiszter a helyes úton való elindulás idejétől tette függővé az euró magyarországi bevezetését - derül ki a hétfői Napi Gazdaságból.

Veres János az euró magyarországi bevezetéséről úgy vélekedett, hogy a parlament ellenzéki pártjainak egy részével e kérdésben ki lehet alakítani bizonyos fokú együttműködést. Ha ebben mind az öt parlamenti párt között konszenzus jönne létre, az nagy mértékben előre vinné az ügyet.

A pénzügyminiszter az euró szlovákiai bevezetése kapcsán azt mondta: Magyarország és Szlovákia között e témában az a különbség, hogy míg északi szomszédunkban a politika képes volt keresztülvinni a reformokat, addig nálunk 2006-ig a kormányok - az 1997-es nyugdíjreformot leszámítva - inkább a könnyebb utat választották.

Varga Mihály arra a kérdésre, hogy mikor tartja reálisnak, hogy Magyarországon euróval fizessen, azt mondta: az időpont annak függvénye, mikor indulunk el a hozzá vezető úton.

A Fidesz alelnöke egyebek mellett kifejtette: jelenleg lassú csúszás van. A közbizalom valamint az üzleti bizalom helyreállítása még mindig várat magára. A konvergencia-programban leírt célokhoz továbbra sem társulnak a megvalósításhoz szükséges eszközök. Rejtély, mitől indulna be tartósan a gazdaság, mitől válnának versenyképessé az ország gazdasági ágazatai - olvasható a Napi Gazdaságban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.