TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A nemrég bevezetett felszolgálási díj adóterhet nem viselő járandóságnak minősül, a borravaló adóztatása pedig kevezőbb lett, derül ki az mfor.hu számvitel-kontrolling sorozatának aktuális részéből.

Kedvezőbb lett a borravaló adóztatása

Borravaló: kedvezőbb adóztatás

A felszolgálási díj bevezetésével egyidejűleg kedvezőbbé tették a vendéglátó üzlet felszolgálójaként a fogyasztótól közvetlenül kapott borravaló adóztatását is.

Az utóbbira vonatkozó szabályok a következőképpen változtak:

  • a személyi jövedelemadó tekintetében az is adóterhet nem viselő járandóság,
  • járulékalapot képező jövedelemmé vált, -
  • az után a magánszemély 15 százalékos nyugdíjbiztosítási járulékot fizet,
  • amely magában foglalja a nyugdíjjárulékot is,
  • az után sem kell magán-nyugdíjpénztári tagdíjat fizetni,
  • az öregségi nyugdíj számításánál a borravaló 81 százalékát figyelembe kell venni.

Ez a szabályozás csak a vendéglátó üzlet felszolgálójaként a fogyasztótól közvetlenül kapott borravalóra alkalmazható. Más, ezen kívüli borravalók adózása nem változott, azok után összevonandó jövedelemként kell adót fizetni.

Kerekes Anikó

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.