2017. augusztus 1. 18:10

Kollégánk a GazdaságTV-nek beszélt arról, mennyit is ér a magyar minimálbér uniós viszonylatban az idei történelmi emelés után. Hiába azonban a 15 százalékos növelés, a románoknál hamar több lehet a minimálbér, mint nálunk.

A legfrissebb adatok szerint egy év alatt a román minimálbér 36 százalékot emelkedett, a magyar "csak" 17-et. Már ez az adat is sejteti, a keleti szomszédunk nagy sebességbe kapcsolt a béremeléseket illetően. Hogy ez milyen következményekkel járhat, és mennyit is ér a magyar minimálbér az unióban, arról kollégánk beszélt a GazdaságTV-nek.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.