2015. augusztus 10. 14:34

Két közbeszerzésen összesen 226 millió forintot nyert el a felcsúti polgármester cége - derül ki a hétfői Közbeszerzési Értesítőből.

Felhívás nélküli, tárgyalásos közbeszerzésen egy 34,3 és egy 191,7 millió forintos tendert nyert el konzorciumban a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. Az előbbi - kisebb értékű tender - a BKISZ projekt - Csatornázás II. tender megvalósításának 3. részfeladata, vagyis Budapest X., XVI. és XVII. kerületeiben a kapcsolódó csatornázási munkálatokat jelenti. A 191,7 millió forintos közbeszerzés pedig szinten a BKISZ projekthez kapcsolódóan a XVIII. és XXIII. kerület csatornázási munkálataira vonatkozik.

A konzorciumot mindkét tender esetében ugyanazok a tagok alkotják, vagyis:

  • a Colas Alterra,
  • a Duna Aszfalt és
  • a Mészáros és Mészáros Kft.

A felcsúti polgármester idén ezzel a két tenderrel összesen már 10,3 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzést. Ezek közül a legnagyobb értékű, egy 9,9 milliárd forintos tender volt az állami árvízvédelmi művek állékonyságának, védképességének helyreállítására vonatkozóan. Ugyanakkor a Duviépnek sikerült idén egyszer már "kiütnie" a felcsúti céget, hiszen negyedmilliárdos munkát bukott el még júniusban. 

Tavaly is jó éve volt a Mészáros és Mészáros Kft.-nek, hiszen összesen 26,3 milliárd forint értékben nyert közbeszerzéseken és részben ennek is köszönhető, hogy kicsit még nagyobb árbevételt tudott elérni 2013-hoz viszonyítva. Az osztalékfizetés azonban sokkal nagyobb összeget jelentett, hiszen a 2013-as 1,3 milliárd után tavaly 1,8-at fizetett ki a polgármester.

mfor.hu