TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Két közbeszerzésen összesen 226 millió forintot nyert el a felcsúti polgármester cége - derül ki a hétfői Közbeszerzési Értesítőből.

Felhívás nélküli, tárgyalásos közbeszerzésen egy 34,3 és egy 191,7 millió forintos tendert nyert el konzorciumban a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. Az előbbi - kisebb értékű tender - a BKISZ projekt - Csatornázás II. tender megvalósításának 3. részfeladata, vagyis Budapest X., XVI. és XVII. kerületeiben a kapcsolódó csatornázási munkálatokat jelenti. A 191,7 millió forintos közbeszerzés pedig szinten a BKISZ projekthez kapcsolódóan a XVIII. és XXIII. kerület csatornázási munkálataira vonatkozik.

A konzorciumot mindkét tender esetében ugyanazok a tagok alkotják, vagyis:

  • a Colas Alterra,
  • a Duna Aszfalt és
  • a Mészáros és Mészáros Kft.

A felcsúti polgármester idén ezzel a két tenderrel összesen már 10,3 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzést. Ezek közül a legnagyobb értékű, egy 9,9 milliárd forintos tender volt az állami árvízvédelmi művek állékonyságának, védképességének helyreállítására vonatkozóan. Ugyanakkor a Duviépnek sikerült idén egyszer már "kiütnie" a felcsúti céget, hiszen negyedmilliárdos munkát bukott el még júniusban. 

Tavaly is jó éve volt a Mészáros és Mészáros Kft.-nek, hiszen összesen 26,3 milliárd forint értékben nyert közbeszerzéseken és részben ennek is köszönhető, hogy kicsit még nagyobb árbevételt tudott elérni 2013-hoz viszonyítva. Az osztalékfizetés azonban sokkal nagyobb összeget jelentett, hiszen a 2013-as 1,3 milliárd után tavaly 1,8-at fizetett ki a polgármester.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.