2015. augusztus 10. 14:34

Két közbeszerzésen összesen 226 millió forintot nyert el a felcsúti polgármester cége - derül ki a hétfői Közbeszerzési Értesítőből.

Felhívás nélküli, tárgyalásos közbeszerzésen egy 34,3 és egy 191,7 millió forintos tendert nyert el konzorciumban a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. Az előbbi - kisebb értékű tender - a BKISZ projekt - Csatornázás II. tender megvalósításának 3. részfeladata, vagyis Budapest X., XVI. és XVII. kerületeiben a kapcsolódó csatornázási munkálatokat jelenti. A 191,7 millió forintos közbeszerzés pedig szinten a BKISZ projekthez kapcsolódóan a XVIII. és XXIII. kerület csatornázási munkálataira vonatkozik.

A konzorciumot mindkét tender esetében ugyanazok a tagok alkotják, vagyis:

  • a Colas Alterra,
  • a Duna Aszfalt és
  • a Mészáros és Mészáros Kft.

A felcsúti polgármester idén ezzel a két tenderrel összesen már 10,3 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzést. Ezek közül a legnagyobb értékű, egy 9,9 milliárd forintos tender volt az állami árvízvédelmi művek állékonyságának, védképességének helyreállítására vonatkozóan. Ugyanakkor a Duviépnek sikerült idén egyszer már "kiütnie" a felcsúti céget, hiszen negyedmilliárdos munkát bukott el még júniusban. 

Tavaly is jó éve volt a Mészáros és Mészáros Kft.-nek, hiszen összesen 26,3 milliárd forint értékben nyert közbeszerzéseken és részben ennek is köszönhető, hogy kicsit még nagyobb árbevételt tudott elérni 2013-hoz viszonyítva. Az osztalékfizetés azonban sokkal nagyobb összeget jelentett, hiszen a 2013-as 1,3 milliárd után tavaly 1,8-at fizetett ki a polgármester.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.