Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Két közbeszerzésen összesen 226 millió forintot nyert el a felcsúti polgármester cége - derül ki a hétfői Közbeszerzési Értesítőből.

Felhívás nélküli, tárgyalásos közbeszerzésen egy 34,3 és egy 191,7 millió forintos tendert nyert el konzorciumban a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. Az előbbi - kisebb értékű tender - a BKISZ projekt - Csatornázás II. tender megvalósításának 3. részfeladata, vagyis Budapest X., XVI. és XVII. kerületeiben a kapcsolódó csatornázási munkálatokat jelenti. A 191,7 millió forintos közbeszerzés pedig szinten a BKISZ projekthez kapcsolódóan a XVIII. és XXIII. kerület csatornázási munkálataira vonatkozik.

A konzorciumot mindkét tender esetében ugyanazok a tagok alkotják, vagyis:

  • a Colas Alterra,
  • a Duna Aszfalt és
  • a Mészáros és Mészáros Kft.

A felcsúti polgármester idén ezzel a két tenderrel összesen már 10,3 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzést. Ezek közül a legnagyobb értékű, egy 9,9 milliárd forintos tender volt az állami árvízvédelmi művek állékonyságának, védképességének helyreállítására vonatkozóan. Ugyanakkor a Duviépnek sikerült idén egyszer már "kiütnie" a felcsúti céget, hiszen negyedmilliárdos munkát bukott el még júniusban. 

Tavaly is jó éve volt a Mészáros és Mészáros Kft.-nek, hiszen összesen 26,3 milliárd forint értékben nyert közbeszerzéseken és részben ennek is köszönhető, hogy kicsit még nagyobb árbevételt tudott elérni 2013-hoz viszonyítva. Az osztalékfizetés azonban sokkal nagyobb összeget jelentett, hiszen a 2013-as 1,3 milliárd után tavaly 1,8-at fizetett ki a polgármester.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.