TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A friss ipari statisztikák alapján jól látható, hogy élénkül a gazdaság, és az év hátra lévő hónapjaiban tovább élénkül majd - reagált Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a KSH augusztusi ipari termelési adataira reagálva.

Kiemelte, szép fejlődés, hogy a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján augusztusban 3,5 százalékkal, az év első nyolc hónapjában 2,3 százalékkal nőtt az ipari termelés. Hozzátette, az élénkülés Nyugat-Európában is jól látható, az előrejelzések pozitív indexeket mutatnak, a járműértékesítés ismét növekszik, úgy tűnik, hogy a brit uniós kivonulás (Brexit) által gerjesztett hullámok hatása csökkenő mértékű.

Kifejtette: a magyar külföldi értékesítés érezhetően növekedett, az import is bővült, de az egyenleg pozitív, ebben a járműgyártás áll az élen, az export élénkülése a nyugat-európai kínálattal összhangban várható.

Itt a Google újabb nagy dobása

A magyarországi kiépítetett kapacitások magas kihasználtsággal rendelkeznek, a további ipari fejlődéshez újabb kapacitásokat kell kiépíteni, a kapacitásbővítéseket az Irinyi Tervben megfogalmazott célkitűzések támogatják - mondta.

Lepsényi István kitért arra, hogy a kormány a kis- és középvállalalkozások (kkv) támogatására összetett komplex programmal rendelkezik, ennek keretében a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) a következő hónapban két pályázat is megjelenik vissza nem térítendő támogatásokra, ezt követően kombinált pályázatok várhatóak. A kormány nemcsak a kiscégeket, hanem közvetlen költségvetési forrásból segíti azokat a magyar nagyvállalatokat, amelyek nem részesülhetnek uniós támogatásból - mondta Lepsényi István.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.