<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

A nyilvánosan elérhető beszámolók szerint az Auchan Magyarország Kft.-nek tavaly volt ez eddigi legnagyobb vesztesége.

12,5 milliárd forint veszteséggel zárta a tavalyi évet az Auchan Magyarország Kft - derül ki a hétfőn közzétett éves beszámolóból. A nyilvánosan elérhető dokumentumok alapján bár a cég 2006 óta folyamatosan veszteséges, ekkora mínusz még egy pénzügyi évében sem szerepelt.

A cég 2013-ban még "csak" 6,3 milliárdos veszteséget realizált. Az eredmény-kimutatásból kiderül, hogy a majdnem megduplázott veszteség mögött nem a forgalom csökkenése, hanem több telek értékvesztése áll, amely tavaly megközelítette a 11 milliárd forintot.

A pénzügyi eredmény tükrében igen komoly érvágásnak tűnhet a GVH több mint 1 milliárd forintos büntetése, amelyet "polcpénz" szedéséért róttak ki az áruházra.

Emellett a vasárnapi "kényszerpihenő" is betehet majd a cégnek, amely - más áruházakhoz hasonlóan - nem működhet veszteségesen két egymást követő évben.

A cég forgalma a korábbiakhoz hasonlóan tavaly is növekedett és elérte a 277,4 milliárd forintot. Az értékvesztés nélkül még javulhatott is volna a cég eredménye, hiszen a több mint 5 milliárd forintos forgalomnövekedés mellett az anyagjellegű ráfordítások - amelyben benne van az eladott áruk beszerzési értéke is – mindössze 2 milliárddal nőtt.

A cég leépítések révén a személyi jellegű ráfordításokat is csökkentette 2013-hoz képest 20 milliárdról 19,3 milliárdra. Az átlagos állományi létszám ugyanis 6690 főről 6421-re esett. Ennek 78 százaléka fizikai dolgozó.

mfor.hu