2008. március 14. 10:34

Az euróövezetben februárban átlagosan 0,3 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak, és 3,3 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly februárban, közölték az EU statisztikai hivatalában pénteken végleges becslésként, emelve a hónap elején kiadott, 3,2 százalékra szólt előzetes becslést. A februári ütem új rekord a közös statisztika 1997. januári bevezetése óta.

Januárban 3,2 százalékos - ez az előző rekord -, decemberben 3,1 százalékos volt a tizenkét havi infláció.

Az EKB kamatpolitikájának legföljebb 2 százalékos tizenkét havi inflációt kell megcéloznia az euróövezetben.

Az egész EU-ban februárban átlagosan 3,4 százalékos volt a tizenkét havi infláció a januári, szintén 3,4 százalék és a decemberi 3,2 százalék után. Februárban a legkisebb tizenkét havi inflációt Hollandiában (2,0 százalék) mérték, a legnagyobbat Lettországban (16,5 százalék) és Bulgáriában (8,6 százalék).

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.