2011. december 7. 07:01

Szerbia külföldi adóssága szeptember végén 23,86 milliárd euró volt, 1,03 milliárd euróval több, mint egy hónappal korábban - írja a Szerb Gazdasági Kamara gondozásában megjelenő Konjunkturni trendovi Srbije című folyóirat.

A hosszú lejáratú tartozások összege körülbelül 23 milliárd euró, ebből a közszféra tartozása 10,43 milliárd euró, a magánszektoré pedig 12,57 milliárd euró.

A magánszektor hosszú lejáratú tartozásainak közel a kétharmada a cégeket érinti, az adósság csupán egyharmadát halmozták fel a bankok.

A rövid lejáratú adósságállomány összege 857,9 millió euró. Ez teljes egészében a magánszektorra vonatkozik, a bankoknál van az összeg 90 százaléka, a magáncégek pedig körülbelül 10 százalékkal részesednek.
 
MTI 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.