TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. december 7. 07:01

Szerbia külföldi adóssága szeptember végén 23,86 milliárd euró volt, 1,03 milliárd euróval több, mint egy hónappal korábban - írja a Szerb Gazdasági Kamara gondozásában megjelenő Konjunkturni trendovi Srbije című folyóirat.

A hosszú lejáratú tartozások összege körülbelül 23 milliárd euró, ebből a közszféra tartozása 10,43 milliárd euró, a magánszektoré pedig 12,57 milliárd euró.

A magánszektor hosszú lejáratú tartozásainak közel a kétharmada a cégeket érinti, az adósság csupán egyharmadát halmozták fel a bankok.

A rövid lejáratú adósságállomány összege 857,9 millió euró. Ez teljes egészében a magánszektorra vonatkozik, a bankoknál van az összeg 90 százaléka, a magáncégek pedig körülbelül 10 százalékkal részesednek.
 
MTI 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.