2011. november 29. 13:22

Az ING Investment Management globális vagyonkezelő magyarországi leányvállalatánál lezárult a 2011 nyarán megkezdődött szervezeti átalakulás: ezentúl Palástiné Szabó Krisztina irányítja vezérigazgatóként az ING Befektetési Alapkezelő Zrt.-t. A magyarországi befektetési igazgató Dr. Nagy Jenő lett, az eddig befektetési igazgatóként tevékenykedő Pájer Tamás pedig regionális befektetési igazgatóként folytatja karrierjét az ING Investment Managementnél.

Az ING Befektetési Alapkezelő Zrt.-nél a vezérigazgatói teendőket – jelenlegi feladatkörét kibővítve – október 17-től Palástiné Szabó Krisztina (42) látja el. Az új vezérigazgató 8 éve az ING Befektetési Alapkezelő pénzügyi és operációs igazgatója, ahová a PwC által később felvásárolt Coopers & Lybrand könyvvizsgáló cégtől érkezett. Palástiné Szabó Krisztina a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szerzett diplomát, emellett okleveles könyvvizsgálói képesítéssel is rendelkezik.

Az ING Befektetési Alapkezelő Zrt.-nél befektetési igazgatónak nevezték ki a cég korábbi részvényportfolió menedzserét, Dr. Nagy Jenőt (45). Az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen vegyész diplomát és a kanadai Queen’s University-n doktori fokozatot szerző Dr. Nagy Jenő 1996-ban helyezkedett el az ING elődjeként működő Nationale-Nederlanden Biztosítónál marketing elemzőként, majd fél év után befektetési elemzőként a makroökonómia és az állampapírpiac összefüggéseit vizsgálta. 1997-től az ING Befektetési Alapkezelő részvénypiaci vagyonkezelőjeként hazánk egyik legnagyobb részvényportfolióját menedzselte. A tőzsdei szakvizsgával, befektetési elemzői- és CFA diplomával is rendelkező szakember.

Az eddigi befektetési igazgató, Pájer Tamás (39) az ING Investment Managementnél regionális befektetési igazgatóként folytatja karrierjét. Pájer Tamás felel majd a közép-kelet európai országok (Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Bulgária és Görögország) befektetési folyamatainak és -politikájának összehangolásáért, valamint a befektetési portfoliók és teljesítményük értékeléséért. A kinevezések után véglegessé vált az ING Befektetési Alapkezelő igazgatótanácsa is, amelynek tagjai: Palástiné Szabó Krisztina, Pájer Tamás, Dr. Nagy Jenő és Nagy Erika.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.