2011. november 29. 13:22

Az ING Investment Management globális vagyonkezelő magyarországi leányvállalatánál lezárult a 2011 nyarán megkezdődött szervezeti átalakulás: ezentúl Palástiné Szabó Krisztina irányítja vezérigazgatóként az ING Befektetési Alapkezelő Zrt.-t. A magyarországi befektetési igazgató Dr. Nagy Jenő lett, az eddig befektetési igazgatóként tevékenykedő Pájer Tamás pedig regionális befektetési igazgatóként folytatja karrierjét az ING Investment Managementnél.

Az ING Befektetési Alapkezelő Zrt.-nél a vezérigazgatói teendőket – jelenlegi feladatkörét kibővítve – október 17-től Palástiné Szabó Krisztina (42) látja el. Az új vezérigazgató 8 éve az ING Befektetési Alapkezelő pénzügyi és operációs igazgatója, ahová a PwC által később felvásárolt Coopers & Lybrand könyvvizsgáló cégtől érkezett. Palástiné Szabó Krisztina a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szerzett diplomát, emellett okleveles könyvvizsgálói képesítéssel is rendelkezik.

Az ING Befektetési Alapkezelő Zrt.-nél befektetési igazgatónak nevezték ki a cég korábbi részvényportfolió menedzserét, Dr. Nagy Jenőt (45). Az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen vegyész diplomát és a kanadai Queen’s University-n doktori fokozatot szerző Dr. Nagy Jenő 1996-ban helyezkedett el az ING elődjeként működő Nationale-Nederlanden Biztosítónál marketing elemzőként, majd fél év után befektetési elemzőként a makroökonómia és az állampapírpiac összefüggéseit vizsgálta. 1997-től az ING Befektetési Alapkezelő részvénypiaci vagyonkezelőjeként hazánk egyik legnagyobb részvényportfolióját menedzselte. A tőzsdei szakvizsgával, befektetési elemzői- és CFA diplomával is rendelkező szakember.

Az eddigi befektetési igazgató, Pájer Tamás (39) az ING Investment Managementnél regionális befektetési igazgatóként folytatja karrierjét. Pájer Tamás felel majd a közép-kelet európai országok (Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Bulgária és Görögország) befektetési folyamatainak és -politikájának összehangolásáért, valamint a befektetési portfoliók és teljesítményük értékeléséért. A kinevezések után véglegessé vált az ING Befektetési Alapkezelő igazgatótanácsa is, amelynek tagjai: Palástiné Szabó Krisztina, Pájer Tamás, Dr. Nagy Jenő és Nagy Erika.

mfor.hu

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!