<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

A gazdaság erősödésének, a vállalati szektor élénkülő munkaerő-keresletének eredményeként a legfontosabb versenyképességi kihívássá mára a megfelelő képzettségű munkaerő biztosítása vált – jelentette ki Varga Mihály a Nemzeti Versenyképességi Tanács második ülését követően. A miniszter elmondta: a nők, a fiatalok és a nyugdíjasok aktivitását ösztönző további intézkedésekkel további százezrek térhetnének vissza a munkaerőpiacra.

Az elmúlt években a magyar gazdaság rendszerváltást követő, a jóléti ellátórendszereket és a gazdaság-politikai mozgásterhet jelentősen megterhelő súlyos szerkezeti problémája, a magas inaktivitás a kormány intézkedéseinek köszönhetően megoldódni látszik – ismertette Varga Mihály kiemelve, hogy 7 év alatt mintegy 700 ezer fővel, 4,4 millió főre nőtt a foglalkoztattak száma Magyarországon.
 
Ezek a legőrültebb munkák
 
A 2010 előtti időszakkal ellentétben ma már a nem a munkahelyteremtés, hanem a megfelelő számú és képzettség munkaerő megléte jelent kihívást, ezért a Tanács áttekintette a még lehetséges munkaerőpiaci tartalékokat, és a kapcsolódó legfontosabb termelékenységi kihívásokat – tette hozzá a tárcavezető.
 
Na, menjünk dolgozni! (Tarantino: Kutyaszorítóban)
 
Hernádi Zsolt  a sajtótájékoztatón elmondta: ami a magyar versenyképességet illeti, régóta látjuk, hogy tenni kell a hazai gazdaság képességeinek a fejlesztéséért. Természetesen rövid távra ható intézkedések is szükségesek, a versenyképességi kérdés azonban általában hosszabb időre szóló feladat, a Tanács is ennek szellemében működik – tette hozzá. Olyan területekre kell még fókuszálni, mint az oktatás, az egészségügy és a demográfia helyzet – emelte ki a Mol elnök-vezérigazgatója.
 

mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.