TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Míg dr. Veres János pénzügyminiszter jelentős változásokról beszélt, addig Erdős Gabriella, a PricewaterhouseCoopers vezető munkatársa "nagy célok, kis lépések" jelzővel aposztrofálta az idei adótörvény tervezetét. A délutáni órákban még zajlik a vállalat által szervezett "Adó 2006" névre keresztelt konferencia, melyen az mfor.hu is részt vett.

Koncepcionális változások a számvitel területén

Koncepcionális változásokra lehet számítani a számvitel területén, beleértve a devizában történő könyvvezetés lehetőségét vagy a számlavezetés nyelvét. Amennyiben egy vállalkozásnak az előző és a tárgyévben külön-külön legalább 75 százalékban merülnek fel az adott konvertibilis devizában pénzügyi eszközei és kötelezettségei, áttérhet a devizában történő könyvvezetésre.

A tervezet ezzel hatással lehet a versenyképesség javítására, ugyanis csökkentené az árfolyamkockázatot, s kényelmesebb lenne a külföldi befektetőknek is. A számlakiállítás nyelvével kapcsolatban Erdős elmondta, az áfa és a számviteli törvény rendelkezései eltérnek egymástól. Míg előbbi engedélyezi az idegen nyelvet is, addig a számviteli törvény minden esetben ragaszkodik a kulcs információk magyar nyelvű feltünteséhez, ám erre csak a könyvelés pillanatában és nem kiállításkor van szükség.

A jogszabályalkotás folyamatában is formabontónak bizonyult az év, mivel a már benyújtott törvényjavaslat szövege időközben többször is változott, az OÉT (Országos Érdekegyeztető Tanács) megállapodások eredményei pedig a módosító indítványok egyikeként kerülhetnek a törvényszövegbe.

Míg Erdős Gabriella csak reméli, hogy konszenzusra jutnak a törvénytervezetek tekintetében november 15-ig, Veres János tényként közölte, hogy november 7-én sor kerül a zárószavazásra, így 15-én kihirdethetik a jövő évi adótörvényeket. Amennyiben ez bármely oknál fogva meghiúsulna, úgy a január elsején esedékes hatálybalépéstől is el kell tekinteni.

Istvánko Viktória

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.