2007. július 26. 08:11

Az idén előre láthatólag 3,5 százalékos lesz a reáljövedelem csökkenése Magyarországon, míg jövőre stagnálás várható - mondta a pénzügyminiszter csütörtökön a Magyar Televízió Napkelte című műsorában.

A programban 3-4 százalékos reáljövedelem csökkenéssel számoltak 2007-re. Az elmúlt öt évben a reáljövedelmek a gazdasági növekedést tíz százalékponttal meghaladó mértékben emelkedtek - jegyezte meg Veres János ennek szükségességét indokolva.

Elmondta, hogy a tárca csütörtök délután teszi közzé a jövő évi költségvetés tervezési köriratát a honlapján. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az infláció a jelenlegi várakozásuk szerint a konvergencia programban előre jelzett 6,2 százalékkal szemben 7 százalék körüli lesz.

Ezért a jövő évi átlagos éves inflációt is 0,2 százalékponttal magasabbra várják a korábbi 3,5 százaléknál, viszont a jövő év végére már a pénzügyminisztérium és a jegybank is hárommal kezdődő 12 hónapra visszatekintő inflációt vár.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.