TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Közel a felére csökkent az első negyedévben a Raiffeisen Bank International (RBI) nyeresége és a bank várhatóan veszteséggel zárja az évet.

Az osztrák pénzintézet csütörtökön közölte, hogy az év első három hónapjában 83 millió euró nettó nyereséget ért el az egy évvel korábbi 160 millióval szemben.

Az eredmény jobb az elemzők által várt 53-60 millió eurónál.

A bank több kelet-európai valuta leértékelődésével, a svájci frank és a dollár felértékelődésével és a magyar piacon elszenvedett veszteségekkel magyarázza a profit csökkenését.

Az ukrán hrivnya 46 százalékkal, az orosz rubel 32 százalékkal, a fehérorosz rubel pedig 18 százalékkal devalválódott egy év alatt. Főleg a leértékelődések miatt a nettó kamatbevétel 16 százalékkal 820 millió euróra, a díjbevétel pedig 16 millió euróval 360 millióra esett.

A pénzintézet azt tervezi, hogy eladja lengyelországi, szlovéniai érdekeltségeit, továbbá a főleg a cseh és a szlovák piacon aktív Zuno internetes bankot, és visszafogja tevékenységét Ázsiában, Oroszországban és az Egyesült Államokban.

A bank azt is közölte, hogy az eredményt az idén mintegy 550 millió euró szerkezetátalakítási költség fogja terhelni, és ezért az RBI az év egészét tekintve veszteséggel számol.

A Raiffeisen április végén bejelentette, hogy jelentősen csökkenti fiókjainak számát Magyarországon, a jelenlegi 112 fiókból 45-öt bezár. A lépést azzal indokolta, hogy a hitelintézet módosítja stratégiáját, és a jövőben a vállalati ügyfelekre és az elektronikus csatornákra koncentrál. A bank hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a Raiffeisen Bank elkötelezett Magyarország irányában.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.