TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2007. július 12. 06:01

Romlott a kormányzati teljesítmény Magyarországon az elmúlt években a Világbank felmérése szerint, amely az 1996-2006 közötti időszakot vizsgálta - írja a Világgazdaság.

A politikai stabilitási mutató romlott a leglátványosabban hazánkban. Míg 2003-ban Magyarország még több mint 80 pontot kapott a Világbank százas skáláján, 2006-ra még a 70 pontot sem értük el. A politikai stabilitási mutató azt jelzi, hogy a kormány milyen eséllyel gyengülhet vagy bukhat meg alkotmányellenes vagy erőszakos akciók miatt.

A kormányzati hatékonyság 2002 óta folyamatosan romlik hazánkban - áll a felmérésben, amely szerint ez a mutató öt év alatt a 80 százalék fölötti szintről 70 közelébe süllyedt. A hatékonyság a közszolgáltatások és a közigazgatás minőségére, utóbbinak a politikai nyomásoktól való függetlenségére, a különféle politikák kidolgozásának és végrehajtásának minőségére és az azokhoz fűződő kormányzati elkötelezettség hitelességére utal.

A kormányzat elszámoltathatósága - amely a kormány megválasztásában való részvételi lehetőség mellett kiterjed a gyülekezési és a szólásszabadságra, valamint a média szabadságára is - a 2003-as 90 százalékról visszaesett 2006-ra, de meghaladja a 85 százalékot. A korrupció kordában tartásának mutatója viszont 2006-ban 70 százalékon állt, ami a tízéves időszak mélypontja - áll a Világgazdaság cikkében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.