2013. január 10. 06:04

Még a parlament február 11-én kezdődő tavaszi ülésszaka előtt összehívják a kormányfő gazdasági tanácsadó testületét - tájékoztatta a Népszabadságot Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A napilap csütörtöki száma ismerteti, hogy a közgazdászokkal legutóbb 2011 novemberében találkozott Orbán Viktor kormányfő és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, azt megelőzően pedig szeptemberben, az volt az első ülés. Akkoriban arról volt szó, hogy ez havi rendszerességű konzultációs fórum lesz, ám végül másként hozta az élet. Más formában persze az eltelt bő egy évben folytak egyeztetések némelyik közgazdásszal.

A lap megkérdezett pár szakembert, akik tagjai a testületnek. Arról eddig egyikük sem kapott tájékoztatást, hogy a gazdasági konzultáció keretében újra számít a tanácsaikra a kormány, erről a Népszabadság munkatársától értesültek. Egyikük meglepődött azon, hogy újra kíváncsi rájuk a miniszterelnök, ugyanis megfogalmazása szerint a legutóbbi találkozó hangulata után nem számított rá, hogy megint Orbán Viktor asztalához ülhet a testület. Mint mondta, szerinte ebből a találkozóból nem lesz semmi, mert "minek házhoz hívni a pofont?". Ezzel arra utalt, hogy utolsó találkozójukon többen is kemény kritikát fogalmaztak meg a kormány gazdaságpolitikájának bizonyos elemeivel szemben, amelyek gátolják a növekedés kibontakozását - olvasható a Népszabadságban.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.