<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A Sziget Fesztivál szervezői pontosították a rebound-ra vonatkozó részt az Általános Szerződési Feltételekben. Az olaszok egyre óvatosabbak, onnan lanyhul az érdeklődés az események iránt.

Lapunk információi szerint ma hivatalos bejelentés várható a kormány által felállított operatív törzs részéről a rendezvények megtartásáról, a követendő protokollról. A környező országokban sorra tiltják be, vagy korlátozzák a tömegrendezvények megtartását, Romániában például 1000 főben, Szlovéniában 500 főben határozták meg a rendezvények látogathatóságát, köztük a sporteseményekét.

Minden eshetőségre fel kell készülniMinden eshetőségre fel kell készülni

De a szórakoztatóipar sem maradhat ki, az iparágban egyelőre mindenki várja az információkat. Lapunk Fülöp Zoltánt, a VOLT Fesztivál egyik alapítóját, a Sziget Zrt. fesztiváligazgatóját kérdezte meg a rendezvényeikkel kapcsolatban, miután friss hírek szerint az egyik legnagyobb amerikai fesztivál, a Coachella időpontját pár hónappal későbbre, áprilisról októberre csúsztathatják.

Jelen helyzetben annyit tudunk tenni, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjük a hivatalos tájékoztatásokat - közölte a fesztiváligazgató, akit éppen egy fontos, a kialakult helyzetet elemző meetingen értünk utol az érdekeltségébe tartozó Akvárium Klubban. A nyári fesztiválszezon igen sűrű Magyarországon, a fővárosban, Sopronban és a Balaton partján számos rendezvény várja a látogatókat, akik között nagy számban vannak külföldiek, vagyis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kormányzati intézkedések születnek a járvány megfékezésére.

Fülöp Zoltán arról tájékoztatott minket, hogy megelőző lépésként pontosították a rendezvényeik Általános Szerződési Feltételeiben a rebound-ra, azaz az esemény lemondására, a jegyárak visszatérítésére vonatkozó feltételeket.

Erre egyebek mellett azért volt szükség, mert az elmúlt napokban érzékelni lehetett a bérletvásárlásoknál a koronavírus hatását. A fertőzésnek Európában jelenleg leginkább kitett Olaszországból érkeznek főleg olyan jelek, hogy óvatosságból kerülhetik a nagy rendezvényeket a közeljövőben.

Jelen állás szerint tehát egyelőre tovább folyik a nyári fesztiválok szervezése, de a közreműködők igyekeznek felkészülni minden forgatókönyvre.

Amúgy a fesztiválpiac nagy lendülettel készült az elmúlt időszakban a nyárra, a Piac&Profit tavaly decemberi számának adott interjúban több fontos részletet is elárult a terveikről Fülöp Zoltán.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.