2p

Hétfőn lesz az egyeztetés, a kormány szerint túl drágák az üzemanyagok. 

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hétfőn egyeztet az üzemanyagárakról a Magyar Ásványolaj Szövetséggel és a Mol Zrt.-vel - mondta vasárnap Vitályos Eszter kormányszóvivő. Közölte azt is, hogy a szövetség és a kormány korábbi megállapodása szerint a régiós átlagárakat kell tartani Magyarországon. Szerinte megengedhetetlen, hogy magasabb árat kell fizessenek a magyarok, mint a régió országaiban élők.

Vitályos Eszter hozzátette, hogy a KSH minden pénteken közzéteszi a régiós átlagárakat, ehhez kell igazítaniuk az itthoni árakat a kereskedőknek. Volt februárban és áprilisban egy beszélgetés a Mollal és kereskedőkkel, most azt látják, hogy néhány forinttal magasabbak az árak.

Ha már volt megegyezés, és a kereskedők heteken keresztül hozzá tudták igazítani az itthoni árakat a régiós átlagárhoz, akkor - ahogy Vitályos Eszter fogalmazott - kell lennie megoldásnak anélkül, hogy a kormánynak be kelljen avatkoznia. A kormányszóvivő közölte, szerinte nem az adótartalom miatt magasak az üzemanyagárak, "sokkal inkább az árrésben, a kereskedők ügyeskedésében kell keresni az okokat". (MTI)

Lapunk szombat reggelenként nemzetközileg is összeveti az üzemanyagárakat a hazaiakkal, az Mfor Üzemanyagár-figyelő cikkeit ide kattintva olvashatja el. >>

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!